Ukrajina

Ukrajina izvedla enega največjih napadov z droni na Moskvo

Necenzurirano pred 17 dnevi
Ruski sistemi zračne obrambe so danes zjutraj prestregli najmanj deset brepilotnih letalnikov, ki so leteli proti Moskvi, je sporočil moskovski župan Sergej Sobjanin. Če gre verjeti besedam župana Moskve Sergeja Sobjanina, gre za enega največjih… »

Scholz / »Kamala Harris bi bila zelo dobra predsednica ZDA«

Mladina pred 17 dnevi
Scholz v intervjuju izrazil tudi zavezanost nadaljnji pomoči Ukrajini. Kamala Harris bi bila zelo dobra predsednica ZDA, je v pogovoru za nemško televizijo Sat1 povedal nemški kancler Olaf Scholz. Poleg podpore Harrisovi je vodja vlade v Berlinu… »

Rusija sporočila, da je zavzela pomembno logistično vozlišče v Donecku

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Ruska vojska je sporočila, da je zavzela kraj Nju Jork, pomembno logistično vozlišče v ukrajinski regiji Doneck. V Ukrajini bodo prepovedali delovanje Ukrajinske pravoslavne cerkve moskovskega patriarhata. Mestece Nju Jork, ki je imelo pred začetkom… »

»V Ukrajini ne bo moskovske cerkve«

Mladina pred 18 dnevi
Ukrajinski poslanci so danes izglasovali predlog zakona, ki prepoveduje delovanje verskih organizacij, povezanih z Rusijo, vključno z ukrajinsko pravoslavno cerkvijo moskovskega patriarhata. Ukrajinski poslanci so danes izglasovali predlog zakona, ki… »

Tadžikistansko-ruska pevka Maniža z uporniško pesmijo poziva k miru

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Maniža, ki je leta 2021 kot zadnja izvajalka zastopala Rusijo na Evroviziji, je izdala uporniško skladbo, v kateri poziva k miru. "Gun" ("Pištola"), predelavo skladbe, ki jo je napisala pred desetimi leti, je izdala konec julija kot single, bo pa tudi… »

Policisti zasačili dva beloruska in enega ukrajinskega državljana, ki so prevažali migrante

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Policisti so v ponedeljek med prevažanjem turških oz. sirskih državljanov, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito, zalotili dva državljana Belorusije in enega državljana Ukrajine. Vsi trije vozniki so bili pridržani in bodo kazensko ovadeni. V… »

Ob zadostni napolnjenosti skladišč tudi prekinitev dobave ruskega plina ne bo povzročila težav

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Nekaj skrbi glede oskrbe s plinom pred letošnjo zimo je, ne pa toliko kot pred dvema letoma ob izbruhu vojne v Ukrajini. Trgi se ob spopadih v regiji, kjer ruski zemeljski plin priteka v Evropo, niso odzvali s paniko, saj so skladišča dobro zapolnjena… »

Presenetljiv razlog, zakaj je vaša kava vse dražja

Zurnal24 pred 19 dnevi
Hutijevski uporniki in EU dražijo vašo kavo. Spomnimo se še časov, ko smo za skodelico kave odšteli le en evro, a s prihodom pandemije so ti časi minili. V zadnjem času je kava postala še dražja, ne le v Sloveniji, temveč povsod po Evropi… »

Berlin zanika poročila, da zmanjšuje pomoč Ukrajini

RTV Slovenija pred 19 dnevi
Po poročilih nemških in drugih medijev, da Berlin zmanjšuje pomoč Ukrajini, je nemška vlada zagotovila, da ostaja zavezana vojaški podpori tej državi kljub načrtom, da prihodnje leto za polovico zmanjša sredstva za pomoč Kijevu. "Poročila, ki… »

Zelenski / »Ukrajina želi v ruski regiji Kursk vzpostaviti tamponsko območje«

Mladina pred 19 dnevi
Obenem je v luči intenzivnih spopadov, ki se nadaljujejo na vzhodu Ukrajine, pozval Zahod k dobavi dodatnega orožja. Ukrajina želi v ruski regiji Kursk vzpostaviti tamponsko območje, je v nedeljo glede ukrajinskega vdora na rusko ozemlje dejal… »

Novice dneva »

Primož Roglič kljub okrnjeni ekipi ubranil rdečo majico!

Necenzurirano pred 5 uramiše 6 povezanih

Se Sloveniji obeta resor za širitev EU-ja?

RTV Slovenija pred 5 uramiše 1 povezana

Garnbret navdušila v domači steni za 46. zmago v karieri

Zurnal24 pred tremi uramiše 2 povezani

Uroš in Tjaša bosta že drugič starša

RTV Slovenija pred 9 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem