Arhiv novic 03.01.2023

Ženske režirale le devet odstotkov najdonosnejših filmov v Hollywoodu

RTV Slovenija 03.01.2023
Filmske ustvarjalke v Hollywoodu - kljub številnim razpravam o njihovi premajhni zastopanosti na pomembnejših mestih v zabavni industriji - v minulem letu niso kaj dosti pridobile, je pokazalo letno poročilo. Ameriški Center za preučevanje položaja… »

Umrl je filmski režiser in scenarist Mako Sajko

Svet24 03.01.2023
Na novega leta dan nas je v 96. letu zapustil Mako Sajko, filmski režiser in scenarist ter pedagog. Mako Sajko je bil rojen 19. januarja 1927 v Tržiču. Je eden prvih slovenskih filmskih režiserjev s formalno izobrazbo iz režije, diplomiral je na… »

V Beogradu zaradi nesreče na splavu pridržali tri ljudi #foto #video

SiolNET 03.01.2023
Beograjska policija je v ponedeljek pridržala tri ljudi, ki naj bi bili odgovorni za nesrečo v nočnem klubu Freestyler na enem od rečnih splavov, ki je delno potonil v noči na nedeljo. Po poročanju srbskih medijev so zaradi suma ogrožanja splošne… »

Remi topničarjev in srak, visoka zmaga vragov

24ur 03.01.2023
V nadaljevanju 19. kroga angleškega nogometnega prvenstva, ki se je začel v ponedeljek z zmago Brentforda proti Liverpoolu (3:1), je vodilni Arsenal remiziral 0:0 doma z Newcastlom, Manchester United pa je zanesljivo ugnal Bournemouth. Arsenal je šele… »

V množici, ki se poslavlja od Benedikta XVI., tudi Orban #foto #video

SiolNET 03.01.2023
Vatikanska bazilika svetega Petra je danes ob 7. uri znova odprla vrata za vernike, ki se želijo posloviti od pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI. Po poročanju tujih tiskovnih agencij se v Vatikanu tudi drugi dan vijejo dolge vrste ljudi, ki… »

Ob prevzemu evra: frizerka je ceno zaokrožila na 10 evrov, "da bo tudi strankam lažje"

Svet24 03.01.2023
Na Hrvaškem so razburjeni zaradi podražitev, ki so se zgodile dan ali dva po sprejemu evra. Minister za finance Marko Primorac je na novega leta dan ponosno odtipkal svojo pin kodo in na bankomatu dvignil evre. Premier Andrej Plenković si je zamislil… »

V kritičnem stanju: Takšne poškodbe je utrpel igralec Jeremy Renner

Zurnal24 03.01.2023
Čez njegovo nogo je zapeljal snežni plug. Profimedia Novo leto se je za zvezdnika Jeremyja Rennerja začelo izjemno slabo. Na njegovem domu ob jezeru Lake Tahoe v Nevadi je namreč prišlo do hude nesreče. Čez igralčevo nogo je zapeljal plug. Kako se… »

Napoved numerologinje! Kaj čaka Ukrajino in kakšno bo prvo leto delovanja za novo predsednico?

Svet24 03.01.2023
Z letom 2023 smo vstopili v leto povezovanja. Vse se bo začelo sestavljati. Levica in desnica bosta našli nekaj, v čemer se bosta strinjali, povezovali se bodo mladi in starejši, nasprotujoče si misleči. Razkrile se bodo skrivnosti, ki nas bodo… »

Z novim letom nas čakajo davčne spremembe, a upor še ni končan

Necenzurirano 03.01.2023
Z novim letom začne veljati novela zakona o dohodnini, ki je povzročila veliko razburjenja. Poslanski skupini SDS in NSi sta sicer v petek vložili zahtevo za presojo ustavnosti novele. Ob tem so predlagali, da ustavno sodišče do svoje končne… »

Med javljanjem v živo nedaleč od novinarja eksplodiral izstrelek #video

SiolNET 03.01.2023
Francoski novinar, ki se je v živo javljal iz ukrajinskega mesta Kramatorsk, je imel precej neprijetno izkušnjo, saj je med njegovim javljanjem v studio v njegovi neposredni bližini eksplodiral izstrelek, ki je zadel tla in bližnje objekte. Ob tem je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem