Arhiv novic 03.01.2023

V celjski bolnišnici brez odgovora, kdo je neposredni storilec zamenjave pacientov

Slovenske novice 03.01.2023
Že doslej sprejete ukrepe bodo preverili in uskladili še s priporočili in ukrepi komisije, ki je opravila sistemski nadzor. Napaka, povezana z zamenjavo identitete dveh bolnikov, je nastala v procesu predaje pacienta, neposrednega storilca napake pa… »

Ronaldo: V Evropi sem podrl vse rekorde, zdaj jih želim še tukaj

24ur 03.01.2023
Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je bil predstavljen kot novi član savdskega kluba Al-Nasr iz Riada. "Moja pogodba je posebna, saj sem edinstven igralec," je med drugim dejal Ronaldo, ki bo v naslednjih dveh letih in pol zaslužil več… »

S Teslinim avtopilotom zgrmeli 76 metrov globoko in preživeli

24ur 03.01.2023
Kalifornijski reševalci so rešili štiri osebe, ki so v avtomobilski nesreči zapeljali s pečine, visoke 76 metrov. Po prvih podatkih naj bi bil avtomobil znamke Tesla med nesrečo v stanju avtopilota. Vozilo, ki je zapeljalo s pečine, visoke 76… »

Črna statistika: na slovenskih cestah umrla voznika e-skirojev

SiolNET 03.01.2023
Po zadnjih podatkih agencije za varnost prometa je lani na slovenskih cestah umrlo 14 motoristov, kar je manj kot polovica v primerjavi z letom prej. Sta pa umrla dva kolesarja več in prvič na slovenskih cestah tudi dva voznika e-skirojev… »

Pravna mreža ljudem v pomoč pri pridobivanju osebnih zdravnikov

24ur 03.01.2023
V Pravni mreži za varstvo demokracije so se namenili ponuditi pravno pomoč osebam, ki kljub plačevanju zdravstvenega zavarovanja ne morejo pridobiti osebnega zdravnika, saj menijo, da jim je s tem kršena zakonska pravica. Kot je pojasnila Anuška… »

Grozljiva nesreča: deček že četrti dan ujet v stebru pod gradbiščem

SiolNET 03.01.2023
V Vietnamu so danes nadaljevali reševanje desetletnega dečka, ki je od sobote ujet v jašku znotraj votlega betonskega stebra, globoko pod gradbiščem mostu v južni provinci Dong Thap. Reševalci poskušajo s pomočjo vojakov dvigniti steber iz… »

Iz pepelnate puščave na Krasu že "poganja" novo, zeleno življenje

Svet24 03.01.2023
»Vsi smo bili ena sama velika in usklajena ekipa s skupnim ciljem v boju proti grozeči nevarnosti, požarni stihiji,« se po skoraj šestih mesecih od največjega požara v naravi pri nas spominja poveljnik novogoriških poklicnih gasilcev Simon… »

V Sloveniji se ozračje segreva hitreje od svetovnega povprečja

RTV Slovenija 03.01.2023
Ozračje v Sloveniji se zaradi geografskih značilnosti segreva hitreje od svetovnega povprečja, v Poročilu o okolju v Republiki Sloveniji 2022 med drugim navaja Agencija RS za okolje. Tudi v teh dneh so temperature nadpovprečno visoke. Izsledki iz… »

Petrol zadal nov udarec in povzročil razburjenje v hrvaški vladi

SiolNET 03.01.2023
Na Hrvaškem so se danes, potem ko je vlada višino trgovske marže z novo uredbo vrnila na raven iz junija 2022, zvišale cene pogonskih goriv. Petrol je cene pogonskih goriv na Hrvaškem s Croduxom zvišal že v nedeljo. S tem je povzročil za novo… »

Z nožem zagrozil prodajalcu, nato pa ...

Zurnal24 03.01.2023
Policisti preiskujejo oborožen rop in prosijo za informacije. Neznani storilec je oborožen z nožem v soboto oropal bencinski servis v Solkanu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Storilca policisti še niso izsledili, okoliščine… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem