Arhiv novic 03.01.2023

Peking kritičen do testiranja potnikov iz Kitajske, EU išče usklajen odziv

Delo 03.01.2023
WHO: Glede na pomanjkljive podatke o stanju epidemije na Kitajskem so zahteve po obveznem testiranju razumljive. Kitajske oblasti so danes kritizirale uvedbo obveznega testiranja za potnike, ki prihajajo iz Kitajske, in opozorile, da bi lahko sprejele… »

Županova lista in Gibanje Svoboda tudi uradno v koaliciji

Dnevnik 03.01.2023
Vodja svetniškega kluba Liste Zorana Jankovića Aleš Čerin in vodja svetniškega kluba Gibanja Svoboda Samo Logar sta včeraj podpisala koalicijski sporazum o sodelovanju v tem mandatu mestnega sveta. Izkazalo se je, da je koalicijska pogodba zelo… »

Mali deležniki vložili kolektivno tožbo zoper Telekom, sledile bodo še proti drugim operaterjem

RTV Slovenija 03.01.2023
VZMD je izpolnil novembrsko grožnjo in zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni vrednosti 122,69 milijona evrov vložil kolektivno tožbo zoper Telekom Slovenije. Še ta mesec bodo vložili tudi tožbe zoper operaterje A1 Slovenija, Telemach… »

Najstniku Tavaresu prva profesionalna pogodba

24ur 03.01.2023
Iz tabora aktualnih nogometnih prvakov iz Maribora so sporočili, da so opravili prve kadrovske poteze v novem letu 2023. Podaljšali so sodelovanje z Mennom Bergsnom in Tinetom Čukom, prvo pogodbo z Mariborom pa je podpisal 18-letni Marcos Tavares… »

TZS zadovoljen z omejitvijo cen elektrike za manjša in srednja podjetja

RTV Slovenija 03.01.2023
V trgovinski zbornici pozdravljajo odločitev vlade, da omeji cene elektrike za mikro-, mala in srednja podjetja. Skrbi pa jih, ker ukrep ne vključuje velikih podjetij, zato od vlade pričakujejo rešitve tudi zanje. Kot so poudarili v Trgovinski… »

Za stanovalko usodno avtomatsko zapiralo na strešnem oknu. Zagrabilo jo je za vrat ...

Necenzurirano 03.01.2023
V Švici se bo začelo sojenje delavcema, ki sta poskrbela za neustrezno montažo mehanizma za avtomatsko zapiranje okna, zaradi česar je dve leti pozneje življenje izgubila stanovalka. Januarja bosta na zatožno klop okrožnega sodišča v švicarskem… »

Kdor cilja na subvencijo za sončne elektrarne: brez hranilnika le še skromna pomoč

Necenzurirano 03.01.2023
Eko sklad je objavil nov poziv za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo. Bistvena sprememba v primerjavi s starim režimom subvencij za sončno elektrarno: višje subvencije so namenjene le sončnim elektrarnam z… »

Umrl je eden in edini Ken Block

Necenzurirano 03.01.2023
Za 55-letnika je bila usodna nesreča z motornimi sanmi. Ken Block, voznik relija, ki se je prelevil v zvezdo ekstremnih športov, ter vizionar, ki je s svojimi podvigi in blagovno znamko Hooningan, ki jo je osnoval leta 2010, uspel definirati… »

Slovenci brez osebnega zdravnika za zdravstvo prispevali kar 3 milijarde evrov

Necenzurirano 03.01.2023
Osem eminentnih slovenskih zdravnikov poziva državljane, naj za čas, ko nimajo osebnega zdravnika in nimajo dostopa do zdravstva, terjajo od države povračilo prispevkov. Skupina Zdravstvo.si v kateri najdemo več eminentnih slovenskih zdravnikov, se… »

Kdor ne gre na glavo, nima tukaj kaj početi

Delo 03.01.2023
Rokometaši v Ljutomeru začeli glavni del priprav na SP na Poljskem. Selektor Uroš Zorman v drugi domovini. Po treh letih skrajni čas za novo lepo zgodbo. V nadaljevanju preberite: Z vidika reprezentančnih nastopov minulo leto ne bo ostalo v dobrem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem