Arhiv novic 03.01.2023

Kako predstavniki slovenskega gospodarstva vidijo konec leta in kakšni izzivi jih čakajo

Svet24 03.01.2023
V Sloveniji deluje več organizacij, ki zastopajo interese gospodarstva in podjetnikov. Predstavnike Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Združenja Manager in Kluba slovenskih podjetnikov smo povprašali, kako… »

Prvi prevzem leta 2023: Salus kupil veletrgovca z medicinsko opremo

Finance.si 03.01.2023
Veledrogerist Salus je danes z Andrejem Močanom sklenil pogodbo o prevzemu družbe Meditrade, ki se ukvarja z veletrgovino z medicinsko opremo. Prek Seoneta so sporočili, da bodo za celotni poslovni delež plačali 7,16 milijona evrov, odvisno od… »

V Zadru pokopali Massima Savića

Dnevnik 03.01.2023
Hrvaškega pevca in skladatelja Massima Savića so danes pokopali na mestnem pokopališču v Zadru. Od glasbenika so se ob igranju Mozartovega Rekviema poslovili družina, prijatelji in številni glasbeni kolegi, poročajo hrvaški mediji. Savić je umrl… »

KLIC ZASKRBLJENEGA KOPRČANA NA 113: Moški ležal ob avtu, nato pa sedel za volan in se odpeljal

Regional 03.01.2023
V petek ob 4.27 je občan poklical 113 in sporočil, da skozi okno opazuje vozilo na cesti, ob katerem leži moški, ki občasno vstane in spet pade po tleh. Na kraj je bila takoj napotena policijska patrulja, a je še pred njihovih prihodom občan… »

VIDEO: Predsednik UFC oklofutal ženo

Svet24 03.01.2023
Med silvestrovanjem v Mehiki sta roke drug na drugega položila Dana White in njegova soproga Anne. Dolgoletni predsednik svetovne organizacije mešanih borilnih veščin UFC Dana White in njegova žena Anne sta se od leta 2022 poslavljala v baru El Squid… »

Pokljuka tokrat z gledalci in višjimi slovenskimi ambicijami

RTV Slovenija 03.01.2023
Najboljši biatlonci sveta se bodo po dveh letih spet zbrali na Pokljuki, kjer jih od četrtka do nedelje čakajo tekme v sprintu, zasledovanju ter v mešanih parih in mešanih štafetah. Prenosi tekem bodo na TV SLO 2 in MMC-ju. Ne glede na dosežke… »

Statistika / Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2021 povprečno porabil 38 litrov vina

Mladina 03.01.2023
Številni ljudje si ob vstopu v novo leto zastavijo cilj, da bodo uživali manj alkohola in manj kadili. Zaradi alkoholne bolezni jeter v letu 2021 je umrlo 366 prebivalcev Slovenije, kar je predstavljalo 1,6 odstotka vseh smrti. Med pogostimi novoletnimi… »

Slabe banke ni več, državne naložbe koncentrirane na SDH

Delo 03.01.2023
Prenos nepremičnin DUTB bo urejala nova strategija upravljanja državnih naložb. V nadaljevanju preberite še: Upravljanje državnega premoženja se pod sedanjo vlado koncentrira pod okriljem SDH, h kateremu se je z novim letom pripojila slaba banka… »

Voznik začetnik pod vplivom alkohola zunaj naselja vozil 150 km/h

RTV Slovenija 03.01.2023
Na delu ceste zunaj naselja Šikole, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, je v nedeljo zvečer 20-letnik voznik začetnik iz okolice Ptuja vozil osebni avtomobil s povprečno hitrostjo 150 kilometrov na uro. Med postopkom sta policista vozniku… »

Princ Harry si želi nazaj očeta in brata. Se nočeta pobotati?

Svet24 03.01.2023
Prah se po odmevni dokumentarni seriji še ni dodobra polegel, že sledi knjiga, ki bo, kot kaže, precej kontroverzna. Skorajšnji izid prinčevih spominov napovedujeta napovednika dveh intervjujev – enega za ITV in enega za CBS. V njem vojvoda… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem