Arhiv novic 05.01.2023

Toliko višje pokojnine se obetajo

Zurnal24 05.01.2023
Pokojnine se vsako leto februarja zvišajo. Po trenutnih podatkih (manjkajo še podatki o plačah za dva meseca) kaže, da bo uskladitev 4,8-odstotna. Kot najverjetnejša višina februarske uskladitve se sicer omenja 4,9 odstotka. Pokojnine se vsako leto… »

Naslednja položnica bo mnoge presenetila

Zurnal24 05.01.2023
Ceno elektrike je 1. januarja dvignil še zadnji od dobaviteljev. Odjemalci bodo februarja dobili tudi za petino višje položnice. Večina dobaviteljev električne energije gospodinjstvom je 1. septembra lani cene uskladila z reguliranimi cenami, ki jih… »

Pridi, zima: na travnikih namesto snežnih krp cvetoče marjetice

Slovenske novice 05.01.2023
Toplota zraka in tal v nižinah brez snega drami prve spomladanske rastline, aktivne so tudi živali. Čeprav januar v dolgoletnem povprečju velja za najbolj mrzel mesec, v zadnjih letih izgublja to svojo lastnost. Že prvi dan novega leta je postregel z… »

Te zimske gume vas lahko drago stanejo

Zurnal24 05.01.2023
Na spletu je moč zaslediti oglase, ki ponujajo tudi gume ježevke. A pozor, takšne gume v Sloveniji niso dovoljene. V kolikor jih boste nadeli na vaš avtomobil, vas lahko policisti pošteno oglobijo. Na raznih spletnih portalih za prodajo rabljene… »

Z Luko so Mavsi boljši od najboljšega Bostona, brez njega pa slabši od najslabšega Charlotta

RTV Slovenija 05.01.2023
Luka Dončić čara v dresu Dallasa. Igra kot MVP. Za 23-letnim Slovencem so najboljši tedni kariere v Ligi NBA, a pravi izzivi še prihajajo. "Boston bo pravi kazalnik, čeprav je letos Liga NBA res nepredvidljiva," v podkastu SOS-odmev pravi Iztok… »

RTVS odgovarja, zakaj je po vseh teh letih odslovila legendarni obraz

Zurnal24 05.01.2023
Razočarali otroke? Lik Ribiča Pepeta, ki sta ga pred petnajstimi leti oživela glasbenik Jože Potrebuješ in akademski slikar Igor Ribič, ki ga tudi upodablja, se poslavlja z nacionalne televizije, kot smo poročali pred novim letom. Dobra novica pa… »

Plin čistejši od najboljšega premoga

Delo 05.01.2023
Nova plinsko-parna elektrarna v Ljubljani že v hladnem zagonu. Porabo premoga bodo znižali za 70 odstotkov. Gradbišče za stavbami na Zaloški cesti je bilo dolgo skrito, danes pa tam štrlita v nebo dva v črno ogrinjalo ovita dimnika. Pričakovali… »

Staro sedežnico na Veliki planini bi zamenjali s sodobnejšo

Delo 05.01.2023
Sedežnica Šimnovec lahko obratuje do poletja, potem bodo morali pridobiti novo obratovalno dovoljenje. V nadaljevanju preberite: Do konca leta namerava podjetje Velika planina dvosedežnico Šimnovec zamenjati s sodobnejšo šestsedežnico. Zdaj poteka… »

KOPRČANI Z NOVIM IGRALCEM: 19-letnik ima za seboj nogometno šolanje v akademiji Cluba Brugge

Regional 05.01.2023
Slovenski nogometni prvoligaš Koper je uradno potrdil prihod mladega kenijskega reprezentanta z belgijskim potnim listom Wilkinsa Ochienga. Kot so zapisali na koprski spletni strani, je 19-letni krilni nogometaš podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25… »

Tudi lani izstopali umori žensk v družini

Dnevnik 05.01.2023
Dvojni umor sodnih izvršiteljev, prepiri med moškimi, ki prerastejo v krvave pretepe, okrutni in nesmiselni umori žena, ki so zadnja leta tako zelo značilni za slovensko črno kroniko. Vse te zločine smo lani zabeležili na naših straneh… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem