Arhiv novic 05.01.2023

Kolesarska pot Celje-Žalec bo pri Špici imela brv

Celje.info 05.01.2023
V kratkem naj bi se začela gradnja kolesarske povezave med Celjem in Žalcem. Rok za dokončanje del na skoraj 11 kilometrov dolgi trasi je poleti 2024. Dela, ki jih bo izvajalo podjetje VOC Celje, so ocenjena na 4,5 mio evrov. Pri tem so pridobili 1,3… »

Pri urejanju kanalizacije slabo vreme gradbincem dela sive lase

Primorske 05.01.2023
Dolgotrajno slabo vreme povzroča precejšnje preglavice pri urejanju kanalizacije in vodovoda v občini Renče-Vogrsko. Gradbišča so razmočena, ko delavci zakopljejo v zemljo, naletijo na podtalnico. Za dokončanje del tako ponekod čakajo na lepše… »

Asfaltirali parkirišče med stadionskimi tribunami in pokopališčem

Primorske 05.01.2023
Izolska občina je asfaltirala makadamsko parkirišče med vzhodnimi tribunami stadiona (blizu Prešernove ceste) in stranskim oziroma južnim vhodom na pokopališče. IZOLA > To je naredila v sklopu rednih vzdrževalnih del in na pobudo številnih, tudi… »

Po čem si bomo zapomnili leto 2022 in katere naložbe so ga zaznamovale

Primorske 05.01.2023
Izolska in piranska občinska oblast sta se v lanskem letu soočili z močjo civilnih iniciativ. V Izoli so z referendumom ustavili preveč na kožo velikega kapitala pisan občinski prostorski načrt, v Piranu pa s podporo večine občinskih svetnikov… »

Zaradi prehitrih voznikov bodo na meji nadzirali hitrost

Primorske 05.01.2023
Čeprav so od nedelje na nekdanjih mejnih prehodih s Hrvaško dvignjene zapornice in je prehod prost, pa tam vseeno veljajo nekatere omejitve, predvsem omejitve hitrosti. Ki pa se jih marsikateri voznik ne drži, zato na koprski policijski upravi… »

Bucikova stopnjuje dosežke

Primorske 05.01.2023
Zagreb letos gosti dva ženska slaloma za točke svetovnega pokala, saj je izgubil moško tekmo. Ana Bucik stopnjuje uvrstitve, tokrat je bila peta. V Avstriji so drugo polovico novoletne turneje začeli smučarji skakalci, na kateri pa je zmagovalec… »

Brez pisanja o glasbi bi bili koncerti krajše sape

Primorske 05.01.2023
Mlada, obetavna študentka muzikologije Tisa Mrhar svojo pripadnost glasbi uresničuje na različnih področjih: s pisanjem člankov za reviji Glasna in Naši zbori, oblikovanjem radijskih oddaj, usposabljanjem iz kulturnega menedžmenta na različnih… »

Prehrana tekačev na smučeh

Slovenske novice 05.01.2023
Ogljikovi hidrati, jasno - a vemo, da niso vsi enaki. Tek na smučeh brez ustrezne energijske podpore je nespameten, saj gre za zahteven šport v zimskih razmerah. Vsi ogljikovi hidrati, ki so naše običajno športno hranilo, tudi niso enaki. Ali imate… »

Zakaj na uradni test? Zaradi bolniške!

Zurnal24 05.01.2023
Nadomestilo zaradi izolacije višje od bolniške. Čeprav naj bi glede na veljavni protokol morali v primeru pozitivnega rezultata hitrega testa na okužbo s koronavirusom, najpozneje v 24-urah opraviti še uradni test, se, tudi zato, ker digitalno… »

Čez praznike so nezakoniti prehodi državne meje kar deževali

Slovenske novice 05.01.2023
Med prazniki so med drugimi prijeli kar 160 državljanov Rusije. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 30. 12. 2022 in 3. 1. 2023 na območju PP Brežice (Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Orešje, Velika… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem