Arhiv novic 05.01.2023

Test: Volvo XC40 P6 Recharge Ultimate

Primorske 05.01.2023
Volvo XC40 recharge se predstavlja kot električna različica spredaj gnanega XC40. Zato so spremenili masko, mu pri zadnjih popravkih nadeli nekoliko drugačne luči, v notranjosti pa odstranili gumb za zagon in ga nadomestili z malce spremenjenim… »

Stari grehi Cristiana Ronalda: navijači se bodo načakali

SiolNET 05.01.2023
Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo bi danes moral debitirati v dresu savdskega Al Nassra, a kot kaže, težko pričakovanega krsta v novem dresu navijači še ne bodo dočakali. Britanski medij Daily Mail poroča, da mora Cristiano Ronaldo… »

Kaj si lahko obetamo od popravkov zakona RTV?

Savinjsko Šalaške 05.01.2023
Kateri člen novele zakona o RTV prepušča »interpretacijo« zakonodajne materije Ministrstvu za kulturo? Poslanec SDS Andrej Hoivik je na ministrico za kulturo dr. Asto Vrečko naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z novelo Zakona o… »

Delovna poškodba v gozdu, veter odkril streho, nov trojni trk pri Laškem

Celje.info 05.01.2023
Včeraj se je ob 11.29 na Prihovi v občini Nazarje občan poškodoval pri delu v gozdu. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Mozirje ter ga nato prenesli do reševalnega vozila, s… »

RTV Slovenija je za umetniška dela odštela 9000 evrov

Mladina 05.01.2023
Poletna osvežitev. Vodstvo RTV Slovenija kljub domnevno slabi bilanci javne radiotelevizije ne deluje ravno gospodarno: za novo strategijo razvoja, ki jo je naročilo pri zunanjem izvajalcu, je plačalo 47 tisoč evrov – in za to dobilo deloma… »

Toliko so se v štirih letih podražili priljubljeni avtomobili

Zurnal24 05.01.2023
V okviru PRIMA testa križancev C-SUV segmenta smo primerjali tudi stroške, ki čakajo njihove prihodnje lastnike. Prav tako smo primerjali cene danes in tiste izpred štirih let. Križanci iz avtomobilskega segmenta C so zelo priljubljena avtomobilska… »

Francoski iskalec skalnatih planetov

Delo 05.01.2023
V rubriki Kje so naše ladje tokrat o francoskem teleskopu, ki je iskal planete izven našega osončja. Teleskop Corot je s tranzitno metodo ob bližnjih zvezdah iskal skalnate eksoplanete, večje od Zemlje. Sij zvezde se malenkost zmanjša, ko pred njo… »

Nemške avtoceste postajajo velika gradbišča

RTV Slovenija 05.01.2023
Prometni zastoji na avtocestah v Nemčiji niso neobičajni, zlasti med počitnicami. Poleg tega so na njih številna gradbišča, ki vedno znova ohromijo promet. V prihodnjih letih bodo morali biti vozniki v Nemčiji zelo potrpežljivi. Po napovedih… »

Sistem invalidskega zavarovanja potrebuje prenovo: "Na tem področju je zmešnjava"

RTV Slovenija 05.01.2023
Ministrstvo za delo je napovedalo reformo pokojninskega zavarovanja, bolj malo pa se govori o prenovi invalidskega zavarovanja, ki je del istega zakona. Gre za zakonodajo, ki pomembno vpliva na življenja več kot 100 tisoč upravičencev. Predstavniki… »

Razcepi in odcepi: od Slovenije do Velike Britanije in nazaj

RTV Slovenija 05.01.2023
Veliko Britanijo sem prvič obiskala kot študentka v začetku osemdesetih let. S prijateljico sva se po Evropi potepali z Interrailom, ko sem se spomnila vabila mamine sestrične Alenke, naj se oglasim pri njih v Walesu, če me pot zanese v Veliko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem