Arhiv novic 05.01.2023

Brezčasna Cher: življenje diši po vznemirjenju

Slovenske novice 05.01.2023
Pred ustvarjalko, ki ve, kako obdržati zanimanje medijev, je še eno lepo ljubezensko obdobje. Pevke, ki bo naslednje leto praznovala že 60 let v svetu zabave, prav nič ne more ustaviti. Zdi se, da je bilo 2022. nekaj posebnega za 76-letno ikono, ki se… »

Zaradi rekonstrukcije železniške postaje krajša zapora Roške ulice v Domžalah

Domžalec 05.01.2023
Investitorju SŽ-ŽGP, Železniško gradbeno podjetje d.d., se dovoli poseg v občinsko javno cesto JP 571415 – Roška ulica, od stacionaže 130 m do stacioanže 170 m, zaradi rekonstrukcije železniške postaje Domžale. Sprememba prometnega režima… »

Poraba rakotvornih in mutagenih snovi narašča

Delo 05.01.2023
Proizvodnja najbolj strupenih kemikalij CMR je v 2021 znašala skoraj 40 milijonov ton, kar je rekord desetletja. Čeprav so se Združeni narodi zavezali, da do leta 2030 znatno zmanjšajo število smrti in bolezni zaradi nevarnih kemikalij, je samo EU v… »

Fotografska ustvarjalnost od Trsta do Varne

Delo 05.01.2023
Desetletje neodvisnih založb Rostfrei Publishing in The Angry Bat, ki se usmerjata v produkcijo fotoknjig slovenskih in tujih ustvarjalcev. V nadaljevanju preberite: Leta 2012 sta v slovenskem fotografskem prostoru vzniknili specializirani žepni… »

Čaralice za boljši in lepši svet

Delo 05.01.2023
Jutri bo v Cankarjevem domu Zvezdana Novaković - ZveN predstavila nov projekt, ki povezuje glasbo s staroversko duhovnostjo. Zvezdana Novaković - ZveN je vsestranska glasbena ustvarjalka, performerka, pevka in harfistka. Jutri ob 19. uri bo v Linhartovi… »

Reševanje slik pred zobom časa in vandali

Dnevnik 05.01.2023
V Moderni galeriji MG+ v Ljubljani so konec decembra odprli razstavo Od blizu: Ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje del moderne in sodobne umetnosti. Prikazana je raznolikost konserviranja in restavriranja umetniških del, predvsem kako so… »

Pozitivna čezmejna zgodba za manjšino

Delo 05.01.2023
Italijanske manjšine fizična meja odslej ne bo več ločevala od matične države. V nadaljevanju preberite: »Tako imenovani padec meje je za italijansko manjšino v Sloveniji in na Hrvaškem zagotovo pozitivna zgodba. Res pa je, da moramo to… »

Miha Stegel: “Odnos s Salonitom je treba čim prej urediti”

Primorske 05.01.2023
Računsko sodišče je ugotovilo nepravilnosti pri poslovanju občine v letu 2020, od financiranja društev in oddaje nepremičnin do odnosa s Salonitom, tudi pri projektu vodarne Močila. “Zadeve bomo temeljito pregledali in sprejeli ukrepe. Odnos s… »

Hotel Delfin do konca meseca zaprt

Primorske 05.01.2023
Hotel Delfin so tudi letošnji januar, kot že mnogo januarjev doslej, zaprli, da bi opravili generalno čiščenje in potrebna vzdrževalna dela v prostorih notranjega bazena in drugje. IZOLA > Počakali so le, da mine prvi novoletni dan, saj so imeli… »

Novi električni Volkswagen z dosegom okrog 700 kilometrov

Primorske 05.01.2023
Nemški avtomobilski velikan je na salon zabavne elektronike CES v Las Vegas pripeljal novega, šestega člana družine ID. Čeprav njegova zunanjost še ni povsem razkrita, je jasno, da ta predstavlja nekakšno električno alternativo passata. Na naši… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem