Arhiv novic 05.01.2023

S prenovo več udobja za mamice in dojenčke

Primorske 05.01.2023
V šempetrski porodnišnici so včeraj z zlato zapestnico obdarili prvega novorojenca v letošnjem letu. Mlade mamice in novorojenčki imajo po prenovi sob in opreme več udobja, babice in porodničarji pa boljše pogoje za delo. ŠEMPETER > Kot je že… »

Novi začetki

Delo 05.01.2023
Vsak nov začetek je tveganje. Lahko se konča slabo. A slabo je tudi ostati, vztrajati v nečem, kar ni pravo za nas. V nadaljevanju preberite: Začetek novega leta je čas novoletnih zaobljub. Najpogostejše so, da bomo živeli bolj zdravo, si… »

Povečan nered v okolici potopnih zbiralnic

Dnevnik 05.01.2023
Javno podjetje Voka Snaga je potrdilo, da v okolici potopnih zbiralnic v zadnjem času bolj pogosto opažajo nered. Tega pripisujejo manjšemu številu občanov, ki ne spoštujejo predpisov. Zadnje tedne pred koncem leta 2022 je bilo v okolici več… »

Novoletni festival jim je prinesel termalčke (FOTO)

Slovenske novice 05.01.2023
Ansambli Topliška pomlad, Roka Kastelca in Dar so bili prvi trije najboljši. Prvič so podelili nagrado Jožeta Skubica, prejeli so jo Firbci. Že šestnajsto leto zapored je tik pred novim letom na Dolenjskem, natančneje v Dolenjskih Toplicah, potekal… »

Gozdar Marjan že 140-krat daroval kri

Slovenske novice 05.01.2023
Krvodajalstvu se je zapisal že med služenjem vojaškega roka. Pred dnevi je 61-letni Marjan Kocjan iz Potočne vasi pri Novem mestu zadovoljen prišel v Center za transfuzijsko dejavnost v Splošni bolnišnici Novo mesto. Pravzaprav vedno pride nasmejan… »

Proti bolezni igra tekmo življenja

Slovenske novice 05.01.2023
V KK Cedevita Olimpija se bodo poklonili Dušanu Hauptmanu in upokojili dres s številko 10. Če kdo, potem med ikone ljubljanske Olimpije spada 62-letni Litijan Dušan Hauptman, nekoč strah in trepet vseh obramb pod košema. V Olimpiji, kjer je… »

Koga bo najbolj bolelo podrejanje SD in Levice?

Delo 05.01.2023
Zakon o Fursu: Pritisk na SD in Levico pred glasovanjem po vetu na zakon, ki uvaja tajno sledenje v finančnih preiskavah, bo škodoval tema strankama. V nadaljevanju preberite: V prihodnjih tednih sledijo nova usklajevanja o noveli zakona o Fursu, saj po… »

Modrooki fant

Delo 05.01.2023
V Tinseltownu, kjer se – malone močneje od sonca – bleščijo filmski žarometi in je normalno vse, kar običajno velja za bizarno, so obstajale izjeme. Obstajale so izjeme, ki slave niso jemale kot jedro svoje identitete. Med njimi je bil tudi Paul… »

Umrli so daleč od doma

Delo 05.01.2023
Z analizo DNK lahko pomembno zapolnijo praznine v zgodovinskih virih. V nadaljevanju preberite: Kot vemo, je DNK genetski načrt, zapisan v naših celicah, v katerem zaporedje štirih dušikovih baz, ki se imenujejo adenin, gvanin, citozin, timin, tvori… »

Juice, Psyche, Luna 25, Čandrajan 3, starship,ariane 6 ...

Delo 05.01.2023
Letos bomo predvidoma dočakali polet rakete starship v orbito. Zelo oblegana bo tudi Luna. Če se osredotočimo samo na vesolje, je letos pred nami kar nekaj vznemirljivih dogodkov. Načrtovani sta izstrelitvi odprav Psyche in Juice, sonda Osiris-Rex pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem