Arhiv novic 09.01.2023

'Kozmično dekle' prvič z britanskih tal v vesolje: raketa z devetimi sateliti

24ur 09.01.2023
V Veliki Britaniji potekajo zadnje priprave na prvo horizontalno izstrelitev satelitov iz države v vesolje. V noči na torek bodo namreč britanski vesoljski raziskovalci izven Zemljine atmosfere poslali raketo, na njej pa devet satelitov. Raketa bo v… »

Umrl znani novinar nacionalke: bil je umirjen in preudaren

Slovenske novice 09.01.2023
V spominu nam bo ostal kot uglajen in razgledan gospod. V 91. letu starosti se je poslovil Peter Likar. Bil je eden izmed prvih novinarjev Televizije Ljubljana, najprej je delal v notranjepolitičnem in gospodarskem uredništvu, pozneje je sodeloval pri… »

Med bolečino in blaženostjo

Mladina 09.01.2023
V Berlinu marca razstava slikarja Huga van der Goesa, na kateri bodo prvič na enem mestu združene skoraj vse umetnikove ohranjene slike in risbe. V berlinski Slikarski galeriji bodo v marcu odprli razstavo nizozemskega slikarja druge polovice 15… »

Tržič: vlomilci odnesli bogat plen

Zurnal24 09.01.2023
Na območju Tržiča so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in odnesli za več deset tisoč evrov nakita in denarja. Kot so danes, v ponedeljek, 9. januarja, sporočili s Policijske uprave Kranj, so neznani storilci na območju Tržiča nasilno vstopili… »

Predsednik francoske nogometne zveze se je opravičil Zidanu

Dnevnik 09.01.2023
Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet se je opravičil za nedavne izjave o nekdanjem zvezdniku ter kandidatu za mesto selektorja francoske izbrane vrste Zinedinu Zidanu. Le Graet je dejal, da so bile izjave »nerodne ter so posledično… »

Princ Harry v bran odločitvi za knjigo; trenutno ne govori ne z bratom ne očetom

Dnevnik 09.01.2023
Princ Harry je v nedeljo v dveh intervjujih nanizal nove podrobnosti zadnjih let, ki jih je zaznamoval njegov razhod z družino. Zanikal je, da bi z Meghan njene člane obtožila rasizma in povedal, da trenutno ne govori z bratom in očetom. Spomine, ki… »

Promet v Sueškem prekopu za kratek čas ovirala nasedla ladja

SiolNET 09.01.2023
V Sueškem prekopu je zaradi okvare danes za krajši čas nasedla norveška tovorna ladja, ki so jo nato odvlekli z vlačilci. Promet je bil oviran, ne pa tudi ustavljen, zato so nastale le manjše zamude, poroča francoska tiskovna agencija AFP… »

NESORAZMERNA UPORABA SILE IN NAKNADNO PRIREJANJE POROČIL: Izredni nadzor nad delom policije razkril hude nepravilnosti

Regional 09.01.2023
Poročilo o ravnanju policije pri varovanju protestov, ki so ga pri časniku Večer pridobili v celoti, med drugim kaže, kako so se sodelujoči odločali glede ravnanja na terenu. Med drugim so brez ustrezne obrazložitve uporabili gumijaste izstrelke… »

V plazu v francoskih Alpah umrla smučarka

Dnevnik 09.01.2023
V snežnem plazu, ki se je danes sprožil v francoskih Alpah in s seboj odnesel pet ljudi, je umrla smučarka, poročajo tuje tiskovne agencije Plaz se je po navedbah reševalcev sprožil v departmaju Alpes-de-Haute-Provence na jugovzhodu Francije na 2500… »

Manjkala je pika na i, Lampičevo pa že vidijo tudi na stopničkah

SiolNET 09.01.2023
Po pokljuškem svetovnem pokalu imajo prireditelji dogodka in vodstvo slovenske reprezentance razlog za zadovoljstvo. Ne popolno, a vendarle. Z rezultati slovenskih tekmovalk in tekmovalcev so v vodstvu panoge deloma zadovoljni, nam je povedal Tomas… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem