Arhiv novic 09.01.2023

Nesrečen padec pohodnice: posredovali gorski reševalci

Slovenske novice 09.01.2023
Pod Gradiško Turo je padla in se poškodovala. Konec prejšnjega tedna natančneje v petek, 6. januarja ob 14.47, so policiste iz Nove Gorice obvestili, da se je pri sestopu iz Gradiške Ture poškodovala pohodnica. Ugotovljeno je bilo, da se je 45-letna… »

Golobova vlada nasprotuje državnim pokojninam, dvigu osnove in višjim pokojninam

Nova 24TV 09.01.2023
Foto: STA Na četrtkovi seji je vlada zavrnila predlog skupine poslancev s prvopodpisano Jelko Godec (SDS), da se ponovno uvede državna pokojnina. Zavrnili so tudi predlog, da se znesek zagotovljene starostne pokojnine za 40 let pokojninske dobe dvigne… »

Mavsi brez Dončića ne najdejo poti do uspeha

Zurnal24 09.01.2023
Dallas Mavericks so izgubili še četrto tekmo v letošnji sezoni lige NBA, na kateri so igrali brez Luke Dončiča. Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je počival zaradi bolečin v levem gležnju, gostovali v… »

Horoskop za ponedeljek, 9. januarja

Svet24 09.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v levu. OVEN – Luna v znamenju sijočega leva vas lahko zapelje v pretirano optimistično razpoloženje. Naenkrat boste imeli občutek, da zmorete vse, in to sami. BIK – Danes boste delovali pod pritiskom pričakovanj… »

Bivši soigralec z vso silo po Ronaldu: "Mislil sem, da je Messi boljši. Zdaj..."

Zurnal24 09.01.2023
Al Nassr je zaradi Ronalda prekinil pogodbo s svojim napadalcem, slednji je z vso silo udaril po Portugalcu. Cristiano Ronaldo je v nedavnem senzacionalnem prestopu zapustil Evropo in se preselil k Al Nassru v Savdsko Arabijo, kjer so ga pričakali kot… »

To bo za zdravnike zelo naporno

Zurnal24 09.01.2023
V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor bodo prvo ambulanto za bolnike brez izbranega družinskega zdravnika odprli predvidoma v petek. Po besedah direktorja mariborksega zdravstvenega doma Jerneja Završnika ne pričakujejo velikega navala, čeprav… »

Paula McCartneyja med poustvarjanjem naslovnice za Abbey Road skoraj povozil avtomobil

RTV Slovenija 09.01.2023
Nekdanjega člana glasbene skupine The Beatles Paula McCartneyja je med snemanjem na slovitem prehodu za pešce na londonski ulici Abbey Road skoraj povozil avtomobil, je razkrila njegova hčerka Mary, ki je o studiih posnela dokumentarec. Kot je v… »

Izraelski minister Ben-Gvir ukazal odstranitev palestinskih zastav z javnih površin

RTV Slovenija 09.01.2023
Novi izraelski minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir je v nedeljo policiji naročil, naj z javnih površin odstrani vse palestinske zastave, ker naj bi "podpirale teroristična dejanja". "Kršitelji zakonov ne smejo mahati s terorističnimi… »

V novi realnosti je že to nizka meja sneženja

Svet24 09.01.2023
Temperature krepko na ničlo po nižinah ne dajejo upanja na sneženje. Se pa bo meja sneženja ponoči spustila na okoli 700 metrov nadmorske višine. V torek bo sončno z jutranjo meglo in severnim vetrom. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja… »

Plakati, ki spodbujajo k darovanju krvi

Dnevnik 09.01.2023
Strokovna komisija je na 15. Plaktivatu, natečaju za družbeno odgovoren plakat, ki tokrat ozavešča o pomenu darovanja krvi, izbrala zmagovalca. Resnična grozljivka je naslov zmagovalnega plakata, pod katerega se podpisujeta avtorja Sara Mlinar in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem