Arhiv novic 09.01.2023

Ronaldo uživa bizaren nivo privilegijev: zasebni nakupovalni center, oboroženo spremstvo...

Svet24 09.01.2023
Slavni nogometaš je deležen ugodnosti, ki so v nekaterih delih v nasprotju z zakoni, ki veljajo za ostalo Savdsko Arabijo. Ekstravagantno bogastvo, s katerim se lahko pohvalijo arabske države, marsikoga pušča brez diha: sodobna smučišča, zgrajena… »

V eni od kitajskih provinc za covidom zbolelo kar 90 odstotkov ljudi

Dnevnik 09.01.2023
V kitajski provinci Henan se je sredi obsežnega vala okužb po odpravi strogih ukrepov z novim koronavirusom okužilo že skoraj 90 odstotkov prebivalcev, so danes navedle regionalne zdravstvene oblasti. V provinci s tretjim najvišjim številom… »

Toliko ljudi trpi

Mladina 09.01.2023
Muzeji in zdravniki so na pobudo bruseljske podžupanje združili moči za pomoč ljudem z depresijo. V belgijski prestolnici Bruselj so muzeji in zdravniki na pobudo bruseljske podžupanje Delphine Houba združili moči za pomoč ljudem z depresijo pri… »

Moderna klasika Draga Jančarja zdaj tudi kot zvočna knjiga

RTV Slovenija 09.01.2023
Tragično usodo Veronike Zarnik, ki jo šele po njeni smrti spoznavamo skozi oči njenih bližnjih, lahko zdaj podoživljamo tudi v interpretaciji igralca Branka Jordana. Zvočni knjigi lahko prisluhnete v oddaji Odprta knjiga na programu Ars. Uredništvo… »

V Iranu na smrt obsodili še tri protestnike

Delo 09.01.2023
S tem se je število ljudi, obsojenih na smrt zaradi udeležbe na protestih, povečalo na 17. Iranske oblasti so na smrt obsodile tri ljudi, obtožene uboja treh pripadnikov varnostnih sil na protivladnih protestih novembra lani, je danes sporočila… »

TRAGEDIJA NA TRADICIONALNEM TRŽAŠKEM TEKU BURJE: Moški je kljub hitri pomoči umrl

Regional 09.01.2023
Na včerajšnjem tržaškem Teku Burje (La Corsa della Bora), ki je potekal že osmič, je umrl 57-letni tekač doma iz Belluna. Po poročanju medijev se je teka udeležil skupaj s soprogo. Na delu tekaške proge na plaži v bližini Portopiccola, kjer je… »

Še nedavno deportirali zdrave in necepljene, zdaj zelena luč za ...

Zurnal24 09.01.2023
Udeleženci prihajajočega OP Avstralije bodo lahko dvoboje igrali tudi v primeru okužbe s covidom-19. Na prvem teniškem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, bodo letos lahko nastopali tudi igralci s covidom-19, pod pogojem, da se počutijo… »

Robert Golob nima časa za srečanja z najpomembnejšimi ljudmi na svetu

Necenzurirano 09.01.2023
Čez teden dni se bo v mondenem švicarskem letovišču Davosu začel že 53. Svetovni gospodarski forum. Naš predsednik vlade za srečanja z najpomembnejšimi ljudmi na zemeljski obli nima časa. V švicarskem Davosu bo med 16. in 20. januarjem potekal… »

Vloga favorita na strani Olimpije, "a derbiji so zgodba zase"

SiolNET 09.01.2023
Večna hokejska tekmeca iz Ljubljane in Jesenic bosta v torek v Tivoliju začela finalno serijo domačega prvenstva, če ji sploh lahko tako rečemo, saj igrata na zgolj dve zmagi. Prvaka bi tako lahko dobili že v petek, najpozneje pa v nedeljo… »

Ozonska plast bi lahko v nekaj desetletjih popolnoma okrevala

Primorske 09.01.2023
Ozonska plast v zgornjih plasteh ozračja, ki ščiti življenje na Zemlji pred smrtonosnim sončnim sevanjem, se bo v naslednjih nekaj desetletjih obnovila. Vendar bi lahko sporni načrti za omejitev globalnega segrevanja ta napredek izničili, izhaja iz… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem