Arhiv novic 15.01.2023

Nova neurja v Kaliforniji povzročila dodatne poplave

Delo 15.01.2023
Poleg močnega dežja grozijo območju tudi obsežne snežne padavine. Ameriški predsednik Joe Biden je v soboto zvečer v Kaliforniji razglasil izredne razmere. Ameriško zvezno državo Kalifornija so v soboto zajela nova v vrsti neurij in povzročila… »

Ilke Štuhec ne bo na startu današnje tekme v St. Antonu

Primorske 15.01.2023
Slovenska smučarka Ilka Štuhec je po padcu v sobotnem superveleslalomu v St. Antonu preventivno odpovedala nastop na današnji tekmi iste discipline, poroča Sportal. ST. ANTON > Štuhec je v soboto nastopila s startno številko 37, njen nastop pa se je… »

Seizmografi zaznali šibek potresni sunek

SiolNET 15.01.2023
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 16.33 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,5. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 77 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Rateč. Intenziteta potresa v širšem… »

Ste slišali, kaj je otrok v Velenju naredil babici?

Slovenske novice 15.01.2023
Zgodilo se je včeraj. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je včeraj ob 10.04 na Koroški cesti v Velenju otrok zaklenil babico na balkon. Gasilci PGE Velenje so s tehničnim posegom odprli balkonska vrata in osebi omogočili vstop v… »

Iskali droge in orožje

Gorenjski glas 15.01.2023
Kranj – Gorenjski kriminalisti so na začetku tedna v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi izvedli obsežnejša preiskovalna dejanja na območju Slovenije in Avstrije. Preiskave so opravili na podlagi odredbe pristojnega sodišča zaradi sumov… »

Je zdravje odvisno tudi od optimizma?

Necenzurirano 15.01.2023
Ste optimist? Bi se lahko naučili biti? Vaše zdravje je od tega odvisno bolj, kot si mislite. Če ste med srečneži, ki nikoli ne vidijo pol praznega kozarca, ampak zmerom pol polnega, in ki znajo vedno najti v svetu in ljudeh dobre plati, se bo to… »

Na Hrvaškem od danes samo še plačevanje v evrih

Delo 15.01.2023
Zamenjava kun je v Sloveniji možna v prvih mesecih tega leta, banke na Hrvaškem pa bodo kune za evre menjale še vse leto. Na Hrvaškem je od danes mogoče le še plačevanje v evrih. V soboto se je namreč iztekel zadnji dan dvojnega obtoka kun in… »

V Beogradu za silvestrovo do 150.000 turistov

Primorske 15.01.2023
Srbsko prestolnico je po neuradnih podatkih Turistične organizacije Beograd za silvestrovo obiskalo med 100.000 in 150.000 turistov. V Beogradu je na voljo 128 hotelov s 30.000 posteljami, domači in tuji gosti pa se vse pogosteje odločajo tudi za… »

Popolna norveška prevlada se nadaljuje, Jakov Fak za deseterico

SiolNET 15.01.2023
Tekma skupinskega starta v Ruhpoldingu se je končala z novo norveško prevlado, kar štirje vikingi so bili med prvo četverico. Zmagal je Johannes Thingnes Boe, ki je kljub trem zgrešenim strelom vknjižil novo zmago. Drugi je bil Vetle Sjaastad… »

Lara Gut preprečila italijansko zmagoslavje

RTV Slovenija 15.01.2023
Lara Gut Behrami je po podobnem scenariju kot pred dvema letoma dobila superveleslalom v St. Antonu. Federico Brignone, ki je bila najboljša na sobotni tekmi, je ugnala za 15 stotink in slavila drugo zmago sezone svetovnega pokala. 31-letna Švicarka je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem