Arhiv novic 16.01.2023

SOBARICE V HOTELIH BERNARDIN MORAJO DELATI ZA ZUNANJEGA IZVAJALCA: "Izkoriščanje, premalo zaposlenih in nizke plače"

Regional 16.01.2023
Na ministrstvu za delo se pridružujejo stališčem Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije, ki je v zadnjih tednih večkrat javno opozoril na neprimernost in škodljive posledice oddajanja storitev zunanjim izvajalcem v primeru sobaric v… »

Šarec o požaru na Krasu: Uspešni le ob sodelovanju vseh sil za zaščito in reševanje

SiolNET 16.01.2023
Pred odprtjem fotografske razstave o lanskem požaru na Krasu so v Pivki pripravili okroglo mizo o največjem požaru v samostojni Sloveniji in sanaciji po njem. Udeležil se je je tudi minister za obrambo Marjan Šarec. Izkušnje tega požara so, da se… »

Zaradi napada na Srbe po otroškem tekmovanju v Sarajevu aretirali več ljudi

RTV Slovenija 16.01.2023
Sarajevska policija je pridržala deset ljudi, ki so v soboto napadli skupino Srbov. Tarča napada so bili starši, katerih otroci so se v prestolnici BiH-a udeležili otroškega turnirja v malem nogometu. Napad so obsodile oblasti BiH-a in Srbije… »

Jutri nove cene bencina in dizla. Kdo bo na boljšem?

SiolNET 16.01.2023
V torek se bodo cene goriv ponovno spremenile. Po napovedi časnika Finance naj bi se regulirana cena 95-oktanskega bencina zunaj avtocest podražila za okoli dva centa na nekaj več kot 1,29 evra. Bolj veseli bodo lastniki dizelskih avtomobilov, saj naj… »

Odprli 1. etapo nadomestne novogradnje SBC, vredno 24 milijonov, na Urgentnem centru Celje poslej heliport (foto)

Celje.info 16.01.2023
Danes so v Splošni bolnišnici Celje slovesno odprli novo stavbo s heliportom, ki je bila zgrajena v okviru etape 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje. Gre za eno največjih investicij v zdravstvu, ki je razdeljena na več etap. Etapa 1… »

Sezona brez spopada Pogačarja in Rogliča?

SiolNET 16.01.2023
V torek se bo z Dirko pa Avstraliji začela letošnja sezona kolesarske svetovne serije, slovenski ljubitelji tega športa pa si spet lahko obetamo imenitno leto. A za zdaj kaže, da neposrednega obračuna svojih največjih zvezdnikov, Tadeja Pogačarja… »

Skoraj polovica prebivalcev Slovenije po raziskavi zmanjšala stroške

Primorske 16.01.2023
Skoraj polovica oz. 45 odstotkov vprašanih prebivalcev Slovenije je v preteklih mesecih zaradi draginje zmanjšala nekatere življenjske stroške. Nadaljnjih 30 odstotkov vprašanih jih to načrtuje v prihajajočih mesecih, kaže raziskava, ki jo je… »

90 let bi praznovala Susan Sontag, "zadnja velika ameriška literarna zvezda"

RTV Slovenija 16.01.2023
Pred 90 leti se je rodila ameriška pisateljica in filozofinja Susan Sontag. Slovela je zlasti po esejih, čeprav je objavila tudi nekaj romanov in dram. V 60. letih je bila ena najglasnejših javnih osebnosti, ki so nasprotovale vojni v Vietnamu. Njen… »

Presenečenje! Najslabši hrvaški prvoligaš ujel velikana slovenskega nogometa.

SiolNET 16.01.2023
Eden najboljših slovenskih napadalcev v tem stoletju, 34-letni Tim Matavž, bo nadaljeval kariero na Hrvaškem. Otrok Gorice se je pridružil Gorici, a ne vrtnicam, ki se borijo za obstanek v 1. SNL, ampak HNK Gorica, ki mu gre vse prej kot spodbudno v… »

Najdepresivnejši dan v letu brez znanstvene podlage, zima pa lahko vpliva na razpoloženje

RTV Slovenija 16.01.2023
T. i. otožni ponedeljek (blue monday), tretji ponedeljek v januarju, naj bi bil najdepresivnejši dan v letu. Je pa zima tisti letni čas, ko je več depresivnih stanj, slabega psihičnega počutja in tesnobe. Kot je za STA dejala psihoterapevtka in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem