Arhiv novic 16.01.2023

V javnosti podatki o najbolje plačanih rokometaših: na seznamu tudi Blaž Janc in Miha Zarabec

Slovenske novice 16.01.2023
Zaslužita slab milijon manj od najbolje plačanega rokometaša. Pred začetkom svetovnega prvenstva v rokometu so se v javnosti pojavile informacije o plačah najbolje plačanih rokometašev. Na vrhu sta brata Karabatić, Nikola in Luka, ki v žep… »

Na Otoku razburja primer policista, ki je priznal vrsto posilstev

Dnevnik 16.01.2023
V Veliki Britaniji razburja primer policista londonske metropolitanske policije, ki je priznal krivdo za 24 posilstev in drugih spolnih napadov na 12 žensk v skoraj dveh desetletjih. Čeprav je bila policija seznanjena z več obtožbami proti sedaj… »

Preobrat, ki ga Robert Golob ne bo vesel

SiolNET 16.01.2023
Število volivcev, ki so nezadovoljni z delom aktualne vlade, je prvič preseglo število njenih podpornikov, kažejo podatki januarske javnomnenjske ankete, ki jo je za Dnevnik opravila agencija Ninamedia. Vlado Roberta Goloba je januarja podpiralo 46… »

Kubacki besen v izteku skakalnice: "Bolj jezen kot vesel"

Zurnal24 16.01.2023
Trener poljskih skakalcev in glavni osmoljenec Dawid Kubacki sta bila nezadovoljna po koncu domače tekme v Zakopanah. V svetovnem pokalu v smučarskih skokih postaja vse bolj napeto v boju za veliki kristalni globus. Norvežan Halvor Egner Granerud se je… »

Kaja Juvan brez težav

Dnevnik 16.01.2023
Iga Šwiatek in Rafael Nadal sta imela težko delo v uvodnem krogu OP Avstralije v tenisu, a sta ga opravila z odliko. Prvi turnir največje četverice v Melbournu se je za Slovenijo začel spodbudno. Kaja Juvan (104. na svetovni lestvici) je v uvodnem… »

Putin po raketiranju Ukrajine: Nismo mi tisti, ki zaostrujemo razmere #vŽivo

SiolNET 16.01.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je v današnjem telefonskem pogovoru s turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, ki je potekal dva dni po obsežnem ruskem raketiranju Ukrajine, kritiziral zahodne dobave orožja Ukrajini in uničujočo politiko Kijeva… »

Iz pristanišča v Dalmaciji izginila zaplenjena jahta ruskega oligarha

Primorske 16.01.2023
Iz priveza v Betini na hrvaškem otoku Murter je oktobra lani izginila jahta ruskega oligarha Ališera Usmanova in njegove žene Irine, poročajo hrvaški mediji. Hrvaške oblasti so jahto zaplenile kot del sankcij Zahoda proti Rusiji zaradi vojne v… »

V Barceloni evforija, v Madridu pa so prižgani vsi alarmi

Dnevnik 16.01.2023
Potem ko je Barcelona osvojila španski superpokal z zmago s 3:1 proti Realu iz Madrida, je v Kataloniji po letu dni brez lovorik zavladala evforija. Zaradi slabe igre Reala so v Madridu prižgani vsi alarmi. Xavi Hernadez je osvojil prvo lovoriko v svoji… »

Tožilka zahteva 30 let zapora za Ducmana, ker je mamo umoril na grozovit način

RTV Slovenija 16.01.2023
Celjska tožilka Marija Sladič je v sklepnih besedah na sojenju Gregorju Ducmanu, ki mu očita umor matere na zahrbten in grozovit način marca 2021 v Zalogu pri Šempetru, predlagala enotno kazen 30 let zapora. Izrek sodbe bo v četrtek. Tožilka je… »

Po eni najhujših stadionskih tragedij začetek sojenja obtoženim #video

SiolNET 16.01.2023
Tri mesece in pol po množični paniki na indonezijskem nogometnem stadionu, v kateri je v stampedu umrlo 135 ljudi, so se začela sojenja petim osumljencem, poročajo agencije. To je bila ena najhujših stadionskih tragedij vseh časov. Sportal Velika… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem