Arhiv novic 16.01.2023

Mercator: Ljubljanske mlekarne se bodo vrnile na police

SiolNET 16.01.2023
Ta konec tedna se je na družbenem omrežju Twitter pojavil zapis, da v trgovinah našega največjega trgovca ni več naprodaj Alpskega mleka, ki ga proizvajajo Ljubljanske mlekarne. Odgovor Ljubljanskih mlekarn, da so se za ustavitev dobave odločili… »

Po nizu kritik odstopila nemška obrambna ministrica

SiolNET 16.01.2023
Nemška obrambna ministrica Christine Lambrecht je danes kanclerju Olafu Scholzu podala odstopno izjavo. Nemški mediji so že pretekli konec tedna poročali, da namerava ministrica, ki je deležna kritik na račun vojaške pomoči Ukrajini in počasnega… »

Ločitev Saše Lendero in Mihe Hercoga: So bile te besede preroške?

Zurnal24 16.01.2023
V petek je Saša Lendero sporočila, da je njenega zakona konec. Pevka Saša Lendero je v čustvenem zapisu na družbenem omrežju javnosti sporočila, da se z možem, glasbenikom Miho Hercogom, s katerim ima hčer, razhajata. Nekaj ur po njenem zapisu se… »

Moskva zanika razkol med vojsko in najemniško skupino Wagner

RTV Slovenija 16.01.2023
Poročila o sporu med ruskim obrambnim ministrstvom in rusko najemniško skupino Wagner so si izmislili novinarji in vojaški blogerji, je sporočil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in vse borce označil za junake, ki se bojujejo za svojo… »

Zaradi uživanja droge pristal v bolnišnici #foto

SiolNET 16.01.2023
Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so prejšnji teden obravnavali občana z območja Vuzenice, ki je prepovedano drogo kokain prodal drugemu občanu. Zadnji je imel zaradi uporabe kupljene droge hude zdravstvene težave in so ga z reševalnim… »

Sindikat državnih organov za uslužbence države in uprav lokalnih skupnosti zahteva primerno plačilo

Primorske 16.01.2023
V Sindikatu državnih organov Slovenije od vlade oziroma resornih ministrov zahtevajo primerne plače in primernejši odnos do uslužbencev države in uprav lokalnih skupnosti. Okrepiti je tudi treba število izvrševalcev pooblastil države in lokalnih… »

Janša več let poskušal preprečiti sojenje, sedaj bi izločil ključne dokaze

Necenzurirano 16.01.2023
Novi zapleti na sojenju predsedniku SDS Janezu Janši zaradi prodaje zemljišča propadlemu gradbincu. Janša je več let s številnimi pravnimi manevri poskušal preprečiti začetek sojenja. Zdaj, ko se je to naposled začelo, pa želi njegov odvetnik… »

Ko Luka Dončić počiva, ima Dallas velike težave

Delo 16.01.2023
Slovenski as je petič izpustil drugo tekmo teksaškega moštva v dveh dneh, Vlatko Čančar poškodovan, igral je le Goran Dragić. V nadaljevanju preberite: Pičle štiri točke in devet minut igre je bil skupni učinek treh slovenskih košarkarjev ob… »

Namesto Kekovih asov blestel drugoligaš Jadran

Slovenske novice 16.01.2023
Nogometni konec tedna zaznamovali tudi na Otoku. Spektakularna mestna derbija v Londonu in Manchestru. Nogometna družina pri nas odšteva zadnje tedne pred nadaljevanjem slovenskega prvenstva, ki ga bodo odprli 11. februarja, in še nekaj več tednov do… »

Svetovni gospodarski forum letos v znamenju energetike in prehrane

RTV Slovenija 16.01.2023
V švicarskem Davosu se začenja 53. letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF). Med osrednjimi temami bosta energetska in prehranska kriza, razpravljali bodo tudi o visoki inflaciji. Slovenijo zastopa ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem