Arhiv novic 17.01.2023

Bodo že februarja cene vrtcev v mestnih občinah višje?

SiolNET 17.01.2023
Župani mestnih občin so na ponedeljkovi urgentni seji skupščine Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) obravnavali podražitve stroškov dela v vrtcih. Vlado pozivajo, da pokrije nastale stroške, v nasprotnem primeru bodo "zaradi nevzdržnega… »

Vodstvi Mercatorja in Ljubljanskih mlekarn po sestanku napovedali iskanje rešitev

Dnevnik 17.01.2023
Poslovodstvi Mercatorja in Ljubljanskih mlekarn sta se na današnjem sestanku dogovorili za iskanje rešitev, ki bodo njunim skupnim kupcem zagotovile nemoteno in konkurenčno ponudbo izdelkov, so sporočili iz obeh družb. Ljubljanske mlekarne so namreč… »

Vujovićev Iran prepušča vlogo favorita: Tekma proti Slovencem bo za nas velik praznik

RTV Slovenija 17.01.2023
Slovenske rokometaše v nadaljevanju SP-ja v sredo ob 15.30 čaka obračun z Iranci. Po mednarodnem ratingu gre za najlažje tekmece, oteževalna okoliščina pa je, da jih vodi nekdanji selektor Slovenije Veselin Vujović. Po dveh prepričljivih zmagah… »

Popoldne bo ponekod po državi spet snežilo

Delo 17.01.2023
Dopoldne bo še suho, popoldne pa se bodo od juga razširile nove padavine. Padavine so danes ponoči spet zajele večji del države, a so do jutra ponehale. Dopoldne bo še suho, popoldne pa se bodo od juga razširile nove padavine, na spletni strani… »

Zaradi lažnega SMS-sporočila ob 1700 evrov

Dnevnik 17.01.2023
Ptujski policisti obravnavajo goljufijo, v katerem so moškemu z računa ukradli 1700 evrov. Moški je na telefon prejel SMS-sporočilo, v katerem je pisalo, da je bila na njegovem transakcijskem računu zaznana sumljiva aktivnost. Dodana je bila… »

Konec iskanja pogrešanih po uničenju bloka v Dnipru

RTV Slovenija 17.01.2023
Ukrajinski reševalci so končali reševanje pogrešanih iz bloka v Dnipru, uničenega v sobotnem ruskem raketnem napadu, potem ko so v ruševinah odkrili 45 trupel. Med mrtvimi je tudi šest otrok. Dvajset ljudi sicer še vedno pogrešajo. V napadu je… »

Umar: Ohlajanje gospodarske aktivnosti v večini dejavnosti

Dnevnik 17.01.2023
V zadnjem četrtletju lani se je v večini dejavnosti nadaljevalo ohlajanje gospodarske aktivnosti. Prihodka v trgovini in ostalih tržnih storitvah sta se oktobra zmanjšala, tudi izvoz blaga v države EU se je nadalje zmanjšal. Počasna krepitev… »

Pretresljiva zgodba zakoncev, ki sta umrla v različnih letalskih nesrečah

SiolNET 17.01.2023
Kopilotka v nedeljo strmoglavljenega letala Anju Khatiwada se je pridružila letalski družbi Yeti Airlines leta 2010, šest let po smrti svojega moža. Tudi ta je letel za podjetje Yeti Airlines. V nedeljski letalski tragediji v Nepalu je življenje… »

Osem let skrival truplo mame v stanovanju. To je povedal pred sodiščem.

Zurnal24 17.01.2023
Osumljeni naj bi mamino truplo skrival zato, da je lahko še naprej prejemal njeno pokojnino. Ljubljančan Anton Kovačič, ki naj bi osem let v stanovanju skrival truplo matere, da je lahko z njenega bančnega računa dvigoval pokojnino in invalidnino… »

Gaber v Krakovu okrepil Slovence

RTV Slovenija 17.01.2023
Slovenska rokometna reprezentanca se je iz Katovic preselila v Krakov, kjer bo nadaljevala nastope na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenci gredo v boj za četrtfinale z novo močjo, saj se je ekipi pridružil Matej Gaber. "Zdravstveno-fizioterapevtska… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem