Arhiv novic 17.01.2023

Tio Cipot po novem pri Spezii

Dnevnik 17.01.2023
Mladi slovenski nogometaš Tio Cipot, ki je bil nazadnje član Mure, se tudi uradno seli k italijanskemu prvoligašu Spezii, kar je med drugim na novinarski konferenci ob predstavitvi Joaa Moutinha potrdil športni direktor Stefano Melissano. Kot je… »

Višje plače zahtevajo tudi občinski redarji

SiolNET 17.01.2023
Sindikat občinskih redarjev pristojne vnovič poziva k ureditvi statusa delovnega mesta občinski redar. Pričakujejo takojšnjo zakonsko spremembo, po kateri bodo občinski redarji upravičeni do dodatka za stalnost. Poleg tega zahtevajo začetek… »

V DAVOSU O RAZVOJU IN UPORABI ČISTIH TEHNOLOGIJ: Von der Leyen predstavila zeleni načrt za evropsko industrijo (FOTO, VIDEO)

Regional 17.01.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes na Svetovnem gospodarskem forumu predstavila zeleni načrt za evropsko industrijo, ki je med drugim odgovor na ameriško zakonodajo za zniževanje inflacije. Načrt vključuje zakonodajni okvir… »

Rast davkov bo porabljena za javne plače

Delo 17.01.2023
Revizija sistema javnih plač ruši vzdržnost javnih financ. V nadaljevanju preberite: Napovedana prenova sistema plač ob že odobrenih zvišanjih resno ogroža ne samo letošnji proračun, ampak tudi srednjeročno vzdržnost javnih financ. Povečanje… »

Prisilni odmor za Glorio Kotnik

Zurnal24 17.01.2023
Gloria Kotnik bo izpustila vse tekme do svetovnega prvenstva. Slovenska deskarka Gloria Kotnik bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala počivati na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v bolgarskem Banskem in kanadskem Blue Mountainu, je v… »

Odkrili novo vrsto plazilcev

Mladina 17.01.2023
Novi živalski vrsti so nadeli znanstveno ime proctoporus titans. Znanstveniki v perujskem nacionalnem parku Otishi, ki se nahaja na jugu države, so odkrili novo vrsto plazilca. Novi živalski vrsti so nadeli znanstveno ime proctoporus titans. Je temno… »

GROSUPELJČAN DOMA HRANIL OROŽJE BREZ DOVOLJENJ: Zasegli puško, naboje in pirotehniko (FOTO)

Regional 17.01.2023
Grosupeljski policisti so v petek na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo v okolici Grosupljega. Med preiskavo so pri kršitelju našli in zasegli puško, za katero ni imel dovoljenja, okoli 250 različnih nabojev ter več kot… »

Sneg tudi danes pobelil del države. Janković: Sneg nas ni presenetil.

SiolNET 17.01.2023
Sneg je tudi danes pobelil del države, na cestah in infrastrukturi pa za zdaj ne povzroča težav. Ljubljanski župan Zoran Janković je z delom zimske službe v zadnjih dveh dneh zadovoljen, je povedal na današnji novinarski konferenci. Sneg je… »

Izola se veseli: lanska turistična sezona je prinesla nove rekorde

RTV Slovenija 17.01.2023
V Izoli je lani več kot 159.000 turistov poskrbelo za kar 567.850 prenočitev. V obmorskem mestu se tako veselijo novega rekorda, saj so številke bistveno višje od tistih iz predkoronskega leta 2019. Največ je bilo gostov iz Nemčije, Avstrije in… »

[Izjava dneva] Borka za nizek ogljični odtis z letalom na Dunaj, borka za socializem pa na elitni kapitalistični forum

Nova 24TV 17.01.2023
Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA) “Borka za nizek ogljični odtis z letalom na Dunaj, borka za socializem pa na elitni kapitalistični forum v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem