Arhiv novic 17.01.2023

Na protestu v Nemčiji pridržali tudi Greto Thunberg

Primorske 17.01.2023
Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg je med aktivisti, ki jih je nemška policija danes prijela blizu rudnika lignita Garzweiler na zahodu Nemčije, nekaj kilometrov od vasi Lützerath, kjer že več dni potekajo podnebni protesti proti rušenju te… »

Glas ljudstva: V zdravstveno reformo naj bodo vključeni tudi civilna družba in pacienti

RTV Slovenija 17.01.2023
Iniciativa Glas ljudstva pred vrhom koalicije stranke poziva k opredelitvi do njihovih zahtev za ohranitev javnega zdravstva. Koalicijske partnerje pozivajo, naj ne podpisujejo aneksov, ki bi odpirali vrata privatizaciji javnega zdravstva. Med zahtevami… »

Vladna pomoč podjetjem ne zadostuje; Šumi zaustavil proizvodnjo

Nova 24TV 17.01.2023
Foto: STA Tovarna Šumi je v luči varčevalnih ukrepov zaradi visokih cen energentov 1. januarja začasno ustavila proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev v Krškem, so za portal Siol potrdili v Žitu. Zdaj v tovarni izvajajo čiščenje in remont… »

V Ljubljani vas bodo še bolj lupili

Zurnal24 17.01.2023
Mestna občina Ljubljana širi območje plačljivega parkiranja. Napovedali so kar sto novih parkomatov na območjih znotraj obvoznice. Con, kjer lahko brezplačno parkirate v Ljubljani znotraj obvoznice, je vedno manj. Ljubljančani so tako že opazili… »

Tamara Zidanšek blizu presenečenju proti drugi nosilki

Delo 17.01.2023
Tamara Zidanšek je bila v prvem kolu odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu blizu presenečenju proti favorizirani Tunizijki Ons Jabeur. Druga nosilka turnirja Ons Jabeur je po dveh tesnih nizih izkoristila slabšo igro Tamare Zidanšek v… »

Na likofu so se dobili in zmenili, kako ogoljufati slovenske kmete pri odkupu pšenice

Necenzurirano 17.01.2023
Največji kupci slovenske pšenice so se leta 2020 kartelno dogovarjali o odkupni ceni pšenice. To je javna agencija za varstvo konkurence (AVK) ugotovila v postopku, v katerem je preiskovala kršitve zakona o preprečevanju omejevanja konkurence in… »

Kitajsko prebivalstvo upadlo prvič po več kot 60 letih

Primorske 17.01.2023
Število prebivalcev Kitajske, sicer države z največjim prebivalstvom na svetu, se je lani zmanjšalo prvič po letu 1961, kažejo podatki kitajskega statističnega urada (NBS). Ob koncu lanskega leta je na Kitajskem živelo 1.411.750.000 ljudi, kar je… »

Po treh mesecih spet sprememba: avtoceste bodo znova povsod osvetljene

RTV Slovenija 17.01.2023
Družba za avtoceste bo po skoraj treh mesecih varčevanja v sredo znova osvetlila avtoceste in hitre ceste, poroča POP TV. Pobudo za to so podali v agenciji za varnost prometa in nekaterih drugih zavodih. Dars je konec oktobra ugasnil cestno… »

Novogoriški policisti iščejo roparja bencinskih servisov. Veste kaj več?

SiolNET 17.01.2023
Policisti policijske postaje Nova Gorica nadaljujejo preiskavo okoliščin dveh lanskih oboroženih ropov bencinskih servisov na Goriškem. Prvi se je zgodil avgusta, drugi pa decembra, oba storilca sta od uslužbencev izsilila gotovino. Policisti občane… »

Predstavniki civilne družbe protestirali proti poseku gozda na ljubljanskem Rožniku #foto

SiolNET 17.01.2023
Predstavniki civilne družbe so danes s protestom v neposredni bližini Tivolskega gradu znova opozorili na pretirano sečnjo gozda na območju ljubljanskega Rožnika. Vztrajajo pri tem, da gre za nepremišljen in netransparenten poseg. Ljubljanski župan… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem