Arhiv novic 19.01.2023

Slovenija najvišje po dohodkovni enakosti v Evropi, Golobova vlada pa nas potiska še v večjo egalitarnost

Nova 24TV 19.01.2023
Foto: Demokracija Slovenija spada med države z največjo stopnjo dohodkovne enakoste v Evropi (po tem sodeč smo še vedno v socializmu), ampak sta glavni politični temi še vedno preganjanje kapitalistov in zmanjševanje socialnih razlik. Vlada Roberta… »

Umrl je David Crosby, legenda rocka in folka

Delo 19.01.2023
Bil je ustanovni član dveh vplivnih glasbenih skupin 60. let minulega stoletja: The Byrds in Crosby, Stills and Nash. V starosti 81 let je umrl David Crosby, poročajo mednarodni mediji. Novico o njegovem slovesu je sporočila njegova družina. Bil je… »

Novo sneženje: na planinskem klancu obstal tovornjak

Kozjansko 19.01.2023
Snežne padavine se ta teden vrstijo, skladno s tem pa tudi preglavice v prometu. Tako je danes policija posredovala na t.i. planinskem klancu pri Gračnici, kjer je obstal tovornjak, in začasno zaprla cesto. Preberite tudi: Cesta Šentjur-Planina pri… »

Povezovanje mobilnikov s sateliti: rešilna bilka ali noviteta za manjšino

Finance.si 19.01.2023
To možnost je že ponudil Apple v telefonih iphone 14, podobne ali boljše rešitve pa razvijajo tudi drugi izdelovalci in operaterji. Ker so telefoni vedno pri roki, so popolne naprave za klic v sili. Kot kaže, bo letos veliko govora o možnosti… »

Celjski klub podpisal pogodbo s perspektivno Ano Nušo Anžič

Celje.info 19.01.2023
ŽKK Cinkarna Celje je s košarkarico Ano Nušo Anžič, ki je 20. decembra 2022 postala polnoletna, podpisal dolgoročno pogodbo. Ana Nuša Anžič je bila v dresu Celja v zadnjih treh sezonah trikrat članska državna in pokalna prvakinja Slovenije ter… »

V Dobovec prihaja okrepitev iz Kolumbije

Kozjansko 19.01.2023
Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverri – El Churro, je prva letošnja igralska okrepitev črno-belih. Postopek registracije je že stekel, 30-letni igralec pa ima zaenkrat še reprezentančne obveznosti, tako da bo v Slovenijo pripotoval v začetku… »

Akademiki in ekonomisti soglasno kritični do vladne strategije upravljanja s plačnim sistemom

Nova 24TV 19.01.2023
foto: twitter “Celotna politika in interesna združenja starega tipa so se ujela v to neoliberalno kapitalsko logiko, da delajo za interese tistih, ki jim ne gre za to, da bi mi živeli bolje,” je dr. Igor Lukšič povedal, kaj se mu zdi glavni… »

Dedka šestih vnukov, znanega s televizije, ubila lastna krava

Slovenske novice 19.01.2023
Družina kmeta je javnosti postala znana v zadnjih letih po nastopu v dokumentarcu na BBC-ju. Ekipo za nujno pomoč so 18. junija lani poklicali na farmo Barnbarroch na Škotskem, potem ko je krava poškodovala svojega lastnika. Dedka šestih vnukov so… »

Komentar Lovra Kastelica: Kondukterc

Slovenske novice 19.01.2023
Gre za suknjič, ki je že tako za časom, da verjetno res spominjam na kondukterje. Eden izmed nekdanjih predsednikov naše uprave se je nekoč odločil, da se bo sprehodil po podjetju in ljudem pokazal, kako zelo dobro jih pozna. In ko je prišel do… »

Kitzbühel? Nenavadno je, ko te občuduje Arnold Schwarzenegger!

24ur 19.01.2023
Zakaj je smuk v Kitzbühlu več, kot le tekma svetovnega pokala? O tem smo se v popcastu pogovarjali z Andrejem Špornom, drugouvrščenim na tekmi vseh tekem leta 2010 in Rokom Perkom, ki je na Streifu in v okolici doživel marsikaj, kar težko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem