Arhiv novic 21.01.2023

Socialisti in demokrati v Evropskem parlamentu ob še dva poslanca

RTV Slovenija 21.01.2023
Zaradi korupcijskega škandala v Evropskem parlamentu je politična skupina socialistov in demokratov (S&D) izgubila še dva poslanca – članstvo so ukinili poslancu Marcu Tarabelli, skupino pa je na lastno željo zapustil Andrea Cozzolino. Oba poslanca… »

Naziv zelena prestolnica Evrope si je prislužil Talin

24ur 21.01.2023
Estonsko glavno mesto Talin uradno prevzema naziv Zelena prestolnica Evrope 2023. Lani je naziv nosil francoski Grenoble. Kot so v sporočilu spomnili v Evropski komisiji, si je mesto naziv prislužilo zaradi sistemskega pristopa k zelenemu upravljanju in… »

Samo volja svobode

Finance.si 21.01.2023
Samovolja oblasti se je v zadnjem času dobesedno razpasla po naših krajih. Paradoksalno, zares žalostno je, da se je to zgodilo pod vladavino političnih strank, ki so obljubljale točno nasprotno.… »

Takšnih prizorov niste navajeni: sneg in led na Jadranu, gori rdeči alarm (FOTO)

Slovenske novice 21.01.2023
Sneg ob hrvaškem morju je prej izjema kot pravilo. Sneg in led povzročata velike težave po vsej Hrvaški pa tudi na Jadranu. Nekaj ​​časa je bil zaprt del jadranske magistrale od Piska do Dolnih Brel pri Makarski. Sneg je zajel tudi vzhodne mestne… »

Najstnica po padcu s šestmetrskega zidu hudo poškodovana

SiolNET 21.01.2023
Sinoči nekaj pred 24. uro je na Savski cesti v Zagrebu 19-letnica padla s skoraj šest metrov visokega zidu. 19-letnica je najverjetneje padla po tem, ko ji je med hojo po zidu spodrsnilo, je sporočila zagrebška policija. Najstnici so zdravniško… »

Pod površjem Slovenije se skriva energetski potencial. Kakšen?

Finance.si 21.01.2023
»Raziskave v severovzhodni Sloveniji potrjujejo izreden potencial za pridobivanje geotermalne toplote z rabo termalne vode iz globine do približno dveh kilometrov,« je zatrdil Miloš Bavec, direktor Geološkega zavoda Slovenije. Kakšne so slovenske… »

#portret Dr. Erik Brecelj, kirurg, novi vodja strateškega sveta za zdravstvo

Dnevnik 21.01.2023
Izpoved kirurga Erika Breclja o strahotnih posledicah “smradu” pri javnih razpisih se je pred leti trdno usidrala v spominu prebivalcev. Podobo iz obdobja velikih investicijskih afer obujajo v vladi Roberta Goloba, kjer so Breclju zaupali vodilno… »

Gloria Kotnik si je oddahnila: Lahko bi bilo precej huje

SiolNET 21.01.2023
Najboljša slovenska deskarka Gloria Kotnik, ki se je pred tednom dni poškodovala na kvalifikacijah tekme v Švici, je v petek prestala artroskopijo. "Doktor Matjaž Vogrin mi je iz kolena odstranil moteči del hrustanca, ki se je ob poškodbi odkrušil… »

Derbi preobratov in velika zmaga Arsenala z nenadejanim junakom

SiolNET 21.01.2023
Vodilni v premier ligi Arsenal je v 21. krogu dokazal, da lahko osvoji prvi naslov po 19 letih. V derbiju preobratov je s 3:2 premagal Manchester United. Z dvema goloma je bil nenadejani junak Eddie Nketiah. Drugouvrščeni Manchester City je pred tem s… »

Koprčani v Turčiji namučili nekdanje evropske prvake

SiolNET 21.01.2023
Nogometna sobota je na zelenice zvabila štiri slovenske prvoligaše. Koprčani so prvo izmed predvidenih treh pripravljalnih tekem na turških tleh izgubili proti Crveni zvezdi (0:1). Bravo je v sodnikovem podaljšku zapravil vodstvo proti Čehom (1:2)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem