Arhiv novic 22.01.2023

Pismo po skoraj 30 letih le prispelo na pravi naslov

RTV Slovenija 22.01.2023
Med pošto nekega Britanca se je znašlo pismo, poslano leta 1995. Prvotna prejemnica je nekoč živela na istem naslov in menila, da je njena družina v sorodu z avtorjevo, tako pa je stopila v stik z njim. Zapisane družinske zgodbe so bile njegov… »

Na Prešernovem trgu odmevalo "slava Ukrajini"

RTV Slovenija 22.01.2023
V Ljubljani je v okviru svetovne kampanje Ukrajina združena s svetom potekalo zborovanje. Danes je dan enotnosti Ukrajine, shodi v podporo pa potekajo v 44 mestih v 25 državah. Udeleženci si želijo še več orožja za Ukrajino in sankcij proti Rusiji… »

Vanillijeva dekleta: kar je dala mati narava

Slovenske novice 22.01.2023
Nova modna sezona s seboj prinaša tudi sveže smernice. Vsake toliko si želimo manjših sprememb svojega videza in na srečo lahko navdih najdemo med lepotnimi smernicami, ki se tako kot modne redno menjujejo. Že veste, kaj v lepotnem svetu narekuje… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 22.01.2023
V Sloveniji po ocenah ravnateljev primanjkuje okrog 4000 učiteljev. Na Primorskem niso razmere nič bolj rožnate. Učitelje je težko dobiti zaradi nizkih plač, zato poučujejo tudi taki, ki ne izpolnjujejo vseh pogojev, starostna struktura učiteljev… »

Slovenka iz Opatije želela zaslužiti s kriptovalutami: ogoljufana za 35.000 evrov

Slovenske novice 22.01.2023
S svojega računa prek spleta je večkrat opravljala finančne transakcije s podjetjem, ki se ukvarja s trgovanjem s kriptovalutami. Za okoli 35.000 evrov je bila ogoljufana 46-letna Slovenka, ki je s svojega računa prek spleta večkrat opravljala… »

Na zahodu nič novega: Pentagon z armado lažnih profilov nad 'sovražne režime'

24ur 22.01.2023
Kaj je afera Twitterjeve datoteke, zakaj večji mediji o tem skopo poročajo in koliko ozadja o nadzoru družbenih medijev in informacij razkrivajo? Elon Musk je po prevzemu Twitterja pooblastil več novinarjev, da se prebijejo čez grmado internih… »

Ko sem prišel, sem si najprej kupil dolgo bundo, zelo tople čevlje in dolgo spodnje perilo

Necenzurirano 22.01.2023
Marsikdo ni razumel njegove odločitve o odhodu. Za starše je bilo še posebej težko. Rok Nemec je po študiju ekonomije kmalu dobil eno od vodstvenih mest v Pivovarni Laško. Čakalo ga je umirjeno življenje v domačem Sedražu. Marsikdo bi bil vesel… »

PORTOROŠKA PROMENADA KMALU V NOVI PREOBLEKI: Prenova v teku, kaj vse bodo posodobili?

Regional 22.01.2023
V Portorožu prenavljajo obalo in sprehajalno pot v okolici glavnega pomola. Videz območja bo po napovedih usklajen z drugimi odseki obale, ki so jih že prenovili. Občina Piran je za naložbo namenila 728.000 evrov. Za izvajalca del so z javnim… »

Hekerji odklepajo vgrajene, a zaklenjene funkcije

Delo 22.01.2023
Dostop do nečesa, za kar bi morali posebej plačati. V nadaljevanju preberite: Marsikateri lastnik avtomobil prilagodi z različnimi dodatki ali navijanjem zmogljivosti motorja čez tiste, ki si jih je zamislil proizvajalec. V digitalni dobi pa se… »

Včasih kar pozabi, da mu ni več treba oditi na trening

SiolNET 22.01.2023
"Jaz za Drugo kariero? Ste prepričani," je bil začuden sveži slovenski športni upokojenec Klemen Bauer, ko smo ga vprašali o gostovanju v naši tradicionalni nedeljski rubriki. Prepričan je bil, da je ta primernejša za ljudi, ki so že precej dlje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem