Arhiv novic 23.01.2023

Zarečeni kruh Domna Kumra

Slovenske novice 23.01.2023
V hribih je prekrasno! »Če bi mi pred leti kdo rekel, da bom sredi zime lezel v hribe, bi mu rekel, da je nor!« v smehu pravi Domen Kumer, ki ga do pred kratkim za nič na svetu ne bi srečali, medtem ko rine v hrib, kaj šele sredi zime, pa četudi je… »

Kakšna tragedija: 33-letnico pred trgovino usmrtil snežni plug

Slovenske novice 23.01.2023
Zgodilo se je v dopoldanskih urah. Podobno kot pri nas tudi iz Črne gore poročajo o težavah na cestah zaradi sneženja. A ob tem se je tam zgodila tragedija. V središču Žabljaka na severu Črne gore je umrla 33-letnica. Kot so sporočili iz… »

Sindikati vladi očitajo, da je zavalila snežno kepo

Delo 23.01.2023
Število uslužbencev in njihove plače rastejo, a ne v vseh dejavnostih v enaki meri, potrjujejo izsledki analize. V nadaljevanju preberite: Leta 2008, ko se je vzpostavil enoten plačni sistem, je država za bruto plače uslužbencev namenila malo več… »

Zaprli Machu Picchu in evakuirali turiste

Slovenske novice 23.01.2023
Zaradi poškodovane železniške proge obtičali v perujskih hribih. Protesti v državi se nadaljujejo, doslej najmanj 46 mrtvih. Perujske oblasti so zaradi čedalje hujših protestov v prestolnici in drugih večjih mestih za nedoločen čas zaprle… »

Ta priljubljen proizvod so razglasili za največjo prevaro

Zurnal24 23.01.2023
Ne gre le za ceno, ampak za vsebino. Margarina Rama je bila s strani nemških kupcev razglašena za najbolj varljivo embalažo (Mogelpackung des Jahres, op. a.) v trgovinah, je v ponedeljek objavil center potrošnikov s sedežem v Hamburgu. V primerjavi s… »

V pričakovanju novega razcveta

Delo 23.01.2023
V Veszprému računajo, da bo naslov Evropske prestolnice kulture mestu in regiji Bakony - Blatno jezero prinesel drugačno podobo. V nadaljevanju preberite: Vstajenje po tisoč letih. Takšen se zdi moto madžarskega mesta Veszprém, kjer so v soboto… »

Lažnivi kljukec v ameriškem kongresu

Delo 23.01.2023
Morda je edina resnica njegova istospolna usmerjenost, a tudi to ne drži povsem. V nadaljevanju preberite: Že Alfred Hitchcock je snemal filme o lažnivih kljukcih, filmom o patoloških lažnivcih in drugih grozljivkah pa je v ameriškem kongresu resna… »

Strah in pogum evropske politike

Delo 23.01.2023
Vprašanje dobav tankov leopard 2 je načelo enotnost EU v odzivanju na rusko agresijo. V nadaljevanju preberite: Čeprav razprave o vojaški pomoči Ukrajini niso tema za uradno zasedanje zunanjih ministrov EU, je bilo vse drugo v senci vprašanja tankov… »

V pričakovanju dogovora s Srbijo na Kosovu spet streli in kri

Delo 23.01.2023
Srbski predsednik Aleksandar Vučić pod pritiskom mednarodne skupnosti utira pot sporazumu s Prištino. V nadaljevanju preberite: Beograd in Priština sta tik pred ključnim dogovorom o ureditvi odnosov, na Kosovu pa je znova vzplamtelo nasilje… »

Babilon

RTV Slovenija 23.01.2023
Če je po Deželi LaLa kdo sklepal, da Damien Chazelle Hollywood gleda skozi rožnata očala, ga v prvem prizoru Babilona čaka streznitev: hektoliter slonjega govna, ki ga na glavo dobi eden od protagonistov. "Stari Hollywood" je bil vse prej kot… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem