Arhiv novic 23.01.2023

'Izbor finskega modela za pripravo naše zdravstvene reforme je izvrsten'

24ur 23.01.2023
Po besedah ministra Danijela Bešiča Loredana naj bi se pri pripravi slovenske zdravstvene reforme opirali predvsem na estonski in finski zdravstveni model. Na prvega naj bi se zanašali pri digitalizaciji in prenovi zdravstvene blagajne, po vzoru Finske… »

Po podpisu Davoškega zavezništva: kultura gradnje bo nosilec sprememb

RTV Slovenija 23.01.2023
Državni sekretar na ministrstvu za kulturo Matevž Čelik je na nedavni konferenci ministrov za kulturo o visokokakovostni kulturi gradnje v Švici podpisal ustanovno listino za Davoško zavezništvo za kulturo gradnje. Cilj konference je bil oblikovati… »

V kratkem posvet o sečnji na območju Rožnika

Dnevnik 23.01.2023
Zavod za gozdove Slovenije bo v roku enega meseca organiziral posvet o aktualni sečnji na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. S posvetom, na katerega bodo vabljeni tudi predstavniki civilne družbe, želijo osvetliti celoten… »

Nova različica koronavirusa: v Sloveniji so kraken že odkrili

Slovenske novice 23.01.2023
Nacionalni laboratorij za zdravje spremlja različice tudi v odpadni vodi iz čistilnih naprav. Na pohodu je nova različica koronavirusa, ki so jo strokovnjaki poimenovali kraken. Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni ocenjuje… »

Število prebivalcev kot identiteta

Delo 23.01.2023
Kitajska in Indija sta edini demografski milijarderki, ki imata zaradi tega velik problem, človekovo vrednost. V nadaljevanju preberite: Ko sem neko mlado žensko vprašala, kaj zanjo pomeni biti »Zhong-guo-ren«, torej Kitajka, je brez oklevanja… »

Nad debelost z zdravili za sladkorno bolezen tudi v Sloveniji

RTV Slovenija 23.01.2023
V Tedniku razkrivamo, da slovenski zdravniki za zdravljenje debelosti predpisujejo zdravilo ozempic. To pa je registrirano samo za zdravljenje sladkorne bolezni, ki pa ima za stranski učinek izgubo teže. Zdravniki trdijo, da ravnajo v skladu s… »

Dior navdušil z modno revijo, ki jo je navdihnila Josephine Baker

RTV Slovenija 23.01.2023
Oblikovalka modne hiše Dior Maria Grazia Chiuri se je z najnovejšo modno revijo v Parizu poklonila francosko-ameriški pevki, plesalki in igralki Josephine Baker. "Takoj je razumela moč mode," je dejal Chiuri o svojem navdihu za spomladansko kolekcijo… »

Fajonova: Podatki o migracijah niso tako alarmantni, da bi bilo treba uvajati dodatne ukrepe

SiolNET 23.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes v Bruslju z italijanskim kolegom Antoniem Tajanijem govorila o sodelovanju pri upravljanju migracij na zahodnobalkanski migracijski poti po vstopu Hrvaške v schengen. Zagotovila mu je, da podatki o migracijah niso… »

David Attenborough o pevskih čudesih

RTV Slovenija 23.01.2023
Kako je slišati narava, kako pesem živali? Znameniti David Attenborough vabi na glasbeni festival na prostem, kjer se izmenjujejo napevi zapeljevanja in nadaljevanja vrste. Želimo, da gledalci uživajo v prepevanju in glasbi. Želimo tudi, da cenijo… »

Omejitev hitrosti zvišali na željo občanov

Dnevnik 23.01.2023
Lani so na delu ceste Ob dolenjski železnici na Rudniku omejitev hitrosti zvišali s 30 na 40 kilometrov na uro. Kar je precej nenavadno, saj je na obeh straneh ceste zarisana kolesarska steza. Na pobudah meščanov se je zato pojavilo vprašanje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem