Arhiv novic 23.01.2023

Vse najboljše, Danilo Jejčič!

Primorske 23.01.2023
“Umetnost lahko ujame trenutek, zaustavi minevanje, vsaj ohrani spomin. Večini to najbrž nič ne pomeni, nekaterim pa!” nam je pred nekaj minutami po telefonu povedal Danilo Jejčič. Akademski slikar, mojster grafike, ki se v tem tisočletju… »

[Ekskluzivno] Kosovski novinar za Nova24TV: “Preiskava Berišaja bo odkrila še veliko imen!”

Nova 24TV 23.01.2023
Foto: posnetek zaslona Albanska finančna afera slovenskega premierja Roberta Goloba je dobila mednarodno razsežnost. Zadevo je poskušal prikriti tako takrat kot danes, saj svojo vpletenost kljub dokazom zanika. O novici in njegovih navezi z… »

Veleposlaništvo in pristojni organi v Sloveniji niso ponudili nikakršne pomoči svojemu državljanu

Nova 24TV 23.01.2023
Foto: STA “Kolikor je meni znano, se nihče od pristojnih ni konkretno odzval na sankcije in grožnje, ki jih je Iran izrekel proti meni zaradi zavzemanja za zaščito človekovih pravic in svoboščin v Iranu,” nam je povedal evropski poslanec dr… »

Poljski zdravnik na ukrajinski fronti: “Ranjeni Rusi ne razumejo, zakaj jih ne ubijemo”

Nova 24TV 23.01.2023
Foto: posnetek zaslona, Twitter Poljski zdravnik Damian Duda, ki je postal znan po tem, ko je na spletu objavil video posnetek drzne reševalne misije, je v enem izmed intervjujev razkril pretresljive zgodbe o mračni resničnosti ukrajinske vojne. “V… »

Zdravstvo – “Mi bomo naredili čisto drugače”

Nova 24TV 23.01.2023
France Cukjati (Foto: Demokracija) Zdravstvo je že krepko stopilo v ospredje politične skrbi sedanje vlade. Ob tem pa poslušamo opozorila in opravičila, da nimamo nobenih točnih podatkov o dejanskem stanju in tudi mreže javne zdravstvene službe še… »

Skokovit porast dvoglavih morskih psov skrbi znanstvenike – to je razlog!

Nova 24TV 23.01.2023
Foto: College of Florida Keys Vse pogostejša so poročila o dvoglavih morskih psih iz delov sveta. Znanstveniki menijo, da so vendarle uspeli ugotoviti ozadje tega pojava. Prvi dvoglavi morski pes naj bi bil opažen ob obali Avstralije leta 2008… »

»V Sloveniji si revež, če si malo ali srednje bolan«

Mladina 23.01.2023
IZJAVA DNEVA. “Mislim, da naše javno zdravstvo dela vrhunsko. A predvsem za tiste, ki so hudo bolni. Pri nas si revež, če si malo ali srednje bolan. Takrat te ne vzamejo resno, čakaš v čakalnih vrstah. Ne zavedamo se, da je za nekoga, ki je… »

»Slovenija ni tako siromašna, da ne bi mogla biti (še) radodarnejša«

Mladina 23.01.2023
IZJAVA DNEVA. "A ne glede na to, kaj je bil sprožilni moment za serijske zahtevke za povišice v javnem sektorju, sem še vedno prepričan, da Slovenija — namreč kot država, proračunsko — ni tako siromašna, da ne bi mogla biti (še)… »

Kako izboljšati kakovost življenja v mestu?

Mladina 23.01.2023
Večja vključenost prebivalcev v odločevalne procese mestne politike. Na Dunaju so izbrali 19 zmagovalnih pobud. Na Dunaju skupaj s prebivalci iščejo ideje za izboljšanje kakovosti življenja v mestu, zato letos začenjajo z drugo izdajo projekta… »

Najboljša sta Anka Pogačnik in Vito Dragič

Delo 23.01.2023
V Ljubljani so razglasili najboljše judoiste za leto 2022. Posebno priznanje za celjsko šampionko Tino Trstenjak, ki je končala blestečo športno pot. V Ljubljani je bilo danes iz judoističnega zornega kota slovesno. Na slavnostni prireditvi Judo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem