Arhiv novic 25.01.2023

Arso izdal opozorila, nevarnost je velika

Slovenske novice 25.01.2023
Na številnih strmih pobočjih lahko pride do spontanega proženja srednje velikih in velikih snežnih plazov. V večjem delu gora danes obstaja velika nevarnost snežnih plazov. V prvi polovici dneva bo splošna nevarnost snežnih plazov po petstopenjski… »

Lani v Sloveniji skoraj polovico več turističnih prihodov

SiolNET 25.01.2023
Lani je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji zabeleženih 5,87 milijona prihodov turistov, kar je 46,6 odstotka več kot v letu prej. Turističnih prenočitev je bilo 15,59 milijona in s tem 38,5 odstotka več kot v letu 2021, je danes… »

Hrvaški minister z zagotovilom o javnosti vseh obmorskih plaž

Primorske 25.01.2023
V hrvaškem saboru poteka razprava o predlogu novega zakona o pomorskem dobrem in morskih pristaniščih. Plaže se bodo delile na javne in tiste za posebne namene, zakon pa bo prepovedoval ograjevanje, zaračunavanje za vstop ali prepoved dostopa, je… »

KONEC SODELOVANJA: Zakaj Cretu ne bo več vodil slovenske vrste?

Regional 25.01.2023
Romunski odbojkarski strateg Gheorghe Cretu ne bo več vodil slovenske moške reprezentance, ki jo je na lanskem svetovnem prvenstvu v Sloveniji in na Poljskem popeljal do četrtega mesta. Odbojkarska zveza Slovenije se s priznanim strokovnjakom ni… »

Serviser na terenu omagal, ponj so morali gorski reševalci

Zurnal24 25.01.2023
Na območju Javornika se je včeraj izgubil serviser oddajnika. Včeraj okrog 12.30 so ajdovski gorski reševalci dobili klic, da se je na območju Javornika po več kilometrih hoje v težkih razmerah izgubil serviser, ki je na terenu popravljal oddajnik… »

Direktorji domov za starejše zahtevajo višje plače

Necenzurirano 25.01.2023
Do plačne reforme zahtevajo izplačevanje začasnega mesečnega dodatka, ki bo zavodom omogočil, da na najbolj odgovorna delovna mesta pritegnejo najboljše kandidatke in kandidate. »Združenje direktorjev socialnovarstvenih zavodov, ki deluje v okviru… »

Žrtvi ustrelil v glavo, a morilec Branko trdi, da ni nikomur nič storil

Slovenske novice 25.01.2023
Branko Krklec ima pomanjkanje empatije in lahko reagira impulzivno. Branku Krklecu s Škofije v občini Šmarje pri Jelšah tožilstvo očita umor 27-letnega Aleksandra Klementa in 42-letne Nataše Zadravec Klement, ki sta bila pomočnika sodnega… »

Prisegel je novi novozelandski premier

Necenzurirano 25.01.2023
Nova Zelandija je dobila svojega 41. premierja. Danes je od vodenje novozelandske vlade od Jacinde Ardern prevzel Chris Hipkins, ki jo je nasledil tudi na čelu novozelandske laburistične stranke. 44-letni poslanec je bil doslej kot minister pristojen za… »

Burja znova zaprla primorsko avtocesto proti Ljubljani

SiolNET 25.01.2023
Zaradi burje je zaprt predor Kastelec med priključkom Kastelec in priključkom Kozina v smeri Ljubljane, so zapisali na prometnoinformacijskem centru. Promet v smeri Kopra ni oviran. Na štajerski avtocesti pa pred Lukovico v smeri Maribora ovira promet… »

Med najbolj inovativnimi živili tudi dve vrsti kruha

RTV Slovenija 25.01.2023
Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2023. Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst kruha in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in testenine. Nagrade so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem