Arhiv novic 27.01.2023

Nebeške gmote oblakov

Mladina 27.01.2023
Razstava Aleksija Kobala v Galeriji Y združuje slikarska dela iz njegovih serij Podtaknjenci, Navzkrižja dilem in Nebeške črvine. V Galeriji Y (Trubarjeva cesta 79) v Ljubljani bodo danes, 27. januarja ob 18.00 odprli razstavo Aleksija Kobala z… »

Zdravstvena reforma po zgledu Finske in Estonije

Gorenjski glas 27.01.2023
Predstavili analizo stanja v zdravstvu Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je pred tednom dni analizo stanja v zdravstvu predstavil tudi javnosti. Poudaril je podaljševanje čakalnih dob, rast števila oseb brez osebnega zdravnika, negativni… »

Loški košarkarji pred domačimi navijači

Gorenjski glas 27.01.2023
Škofja Loka – Uvodna tekma 16. kola Lige Nova KBM bo danes v Podčetrtku, kjer bodo gostovali košarkarji Zlatoroga Laško. V soboto je na sporedu »opoldanski« obračun, ko bo v Škofji Loki domači LTH Castings gostil Šentjurčane. Tekma v dvorani… »

Tudi danes živimo na robu holokavsta

Delo 27.01.2023
Je bila usoda Ane Frank, mnogih drugih mladih ljudi, ki so bili umorjeni zaradi politike, in vseh žrtev minulih vojn zaman? V nadaljevanju preberite: Svet se 27. januarja, na obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz, spominja žrtev… »

Sončni kralj tudi v čevljih svojih ministrov

RTV Slovenija 27.01.2023
Golobova vlada, končno v polni postavi, napoveduje obsežne reforme, ki naj bi jih pripravila v enem letu. Preveč ambiciozno? "Po 15 letih smo na točki, kjer smo bili pred 16 leti, ko je bil cilj oblikovanje enotnega plačnega sistema z namenom… »

Kako očistimo vzmetnico

Slovenske novice 27.01.2023
Vsaj dvakrat na leto bi se je morali lotiti globinsko; soda bikarbona bo pregnala morebitne neprijetne vonjave. Se še spomnite, kdaj ste nazadnje očistili vzmetnico? Vsaj dvakrat na leto bi se je morali lotiti globinsko, še bolje enkrat na tri mesece… »

(Pre)dolg delovni čas lahko uniči naše zdravje

Slovenske novice 27.01.2023
Če ženske med tednom v službi preživijo več kot 60 ur, se tveganje za sladkorno bolezen, raka, bolezni srca in artritis potroji. Znanstveniki z Univerze Ohio so preučili delovni čas 7500 ljudi, starejših od 32 let, in kakšne zdravstvene težave… »

Spletna prižnica Martina Goloba: Na televiziji in radiu

Slovenske novice 27.01.2023
Hvaležen sem za zaupanje, za to, da sem smel biti gost mnogih oddaj. Kamor koli so me povabili, kjer koli so me gostili, je bilo nekaj posebnega. Vsaka medijska oddaja je bila malo drugačna, vselej sem se dobro počutil, čeprav priznam, da me je bilo… »

Poskrbite zase, a ne pozabite na sočutje

Slovenske novice 27.01.2023
Svet, ki ga poznamo, je potonil, razpadel. Zdaj je potrebna predaja. Zdaj vam ne preostane drugega, kot da poskrbite zase in gradite resničnost svojih sanj. Nastaja novo človeštvo. Razvija se množična zavest. Največji izziv pa je, da smo pozabili na… »

Oriana Girotto po tem, ko jo je RTVS odslovil, počne to

Zurnal24 27.01.2023
Polne roke dela ... Oriana Girotto je bila zadnja leta del oddaje Dobro jutro na TV Slovenija in gledalci so jo zelo radi spremljali. Njeno področje so bili turistični prispevki z različnih koncev Slovenije, kar je voditeljici zelo blizu, saj tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem