Arhiv novic 27.01.2023

Noro: Najprej trčil v steber na bencinskem servisu, nato še v policiste

Zurnal24 27.01.2023
31-letnik bo danes priveden pred sodišče. Včeraj okoli 21. ure so policijo iz bencinskega servisa ob avtocesti obvestili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi avstrijskih registrskih oznak pri vožnji vzvratno trčil v steber točilnega mesta… »

Čuvarice smo življenja, vsake naše matere

Delo 27.01.2023
Nizozemski zdravnik Gerhard van Swieten je prvo babiško šolo ustanovil leta 1753 v Ljubljani in Celovcu, nato v Gradcu in Trstu. Pomen babic, že stoletja nepogrešljivih spremljevalk nosečnic, porodnic in otročnic, v novejšem času tudi starejših… »

Za konec stavke je tudi župan odvažal smeti

Delo 27.01.2023
Po večmesečnem nezadovoljstvu so delavci Čistoće zadnje tri dni stavkali. Na upravo zagrebškega holdinga so poslali enajst zahtev, ta je delu njih ugodil. V nadaljevajnu preberite: Štiridnevna stavka delavcev v zagrebškem komunalnem podjetju… »

Natove države bodo še bolj odprle denarnice za orožje

Delo 27.01.2023
Zaveza o 2 odstotkih BDP za obrambo bi se lahko preobrazila iz cilja v spodnjo mejo vlaganj. V nadaljevanju preberite: Ruska agresija na Ukrajino spreminja tudi Nato. S članstvom Finske in Švedske se bo okrepil v nordijskem prostoru. Od začetka… »

Brezplačne športne aktivnosti v Celju – zimske počitnice 2023

Celje.info 27.01.2023
V času zimskih šolskih počitnic bo Športna zveza Celje celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogočila brezplačno udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni… »

Užaljeni sin kljubuje kraljici?

Slovenske novice 27.01.2023
Otroci princa Joachima še vedno s starimi nazivi. Družina se seli čez lužo. Danska kraljica je konec minulega leta presenetila javnost z odločitvijo, da potomcem mlajšega sina odvzame plemiške nazive, a kot kaže, princ Joachim vsaj za zdaj… »

Kdaj lahko bo omogočeno normalno delovanje spletnega portala Erar?

Savinjsko Šalaške 27.01.2023
Poslanec Andrej Hoivik je na ministrico za javno upravo, go. Sanjo Ajanović Hovnik naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z (ne)delovanjem portala Erar. po poročanju medijev se spletni portal Erar, ki je nepogrešljivo in ključno orodje za… »

Avtobus s trajekta zgrmel v jezero, dramatično reševanje prestrašenih potnikov #video

SiolNET 27.01.2023
Nadzorna kamera je v sredo v trajektnem pristanišču na vzhodu Turčije posnela dramatične trenutke, ko je voznik avtobusa s potniki poskušal zapeljati na trajekt, a je izgubil nadzor nad vozilom, ki je zdrsnilo v vodo. Prvi so jim pomagali bližnji… »

DRAMA V SREDIŠČU TRSTA: Sredi noči padel s strehe in na kraju umrl

Regional 27.01.2023
V središču Trsta se je ponoči zgodila smrtna nesreča. Okoli 2.30 je s strehe stanovanjske stavbe na notranje dvorišče padel moški, ki je na kraju umrl. Fotografija je simbolična. Po prvih podatkih je šlo za nesrečo in ne za namerno dejanje… »

Na čelu koprske knjižnice Luana Malec

Primorske 27.01.2023
Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper ima novo direktorico. Svet zavoda je s sklepom potrdil odločitev, da vajeti prevzame Luana Malec, ki je v knjižnici vrsto let vodila razvojno Službo za izvajanje območnih nalog. KOPER > Luana Malec bo mandat… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem