Arhiv novic 27.01.2023

Presenetilo vas bo, kje v Sloveniji je zrak z nevarnimi delci najbolj onesnažen

Necenzurirano 27.01.2023
Onesnažen zrak je ena večjih okoljskih težav, saj prispeva k nastanku številnih številnih bolezni in skrajšuje življenjsko dobo ljudi. Še posebej pozimi kurišča v zrak spustijo mikroskopsko majhne delce PM, ki so izredno nevarni – in zaradi… »

NA KOPRSKI OBČINI IŠČEJO NOVE SODELAVCE: Objavljena so štiri prosta delovna mesta

Regional 27.01.2023
Na koprski občini iščejo nove sodelavce. Objavila je javne natečaje in razpis za štiri prosta delovna mesta, in sicer v Službi za digitalni razvoj in pisarniško poslovanje, v Uradu za gospodarske javne službe, okolje in promet, v Oddelku za… »

Ana Roš razkrila naravnost neverjetno informacijo o svoji poroki

Zurnal24 27.01.2023
Tudi on je bil povabljen! V nedavnem intervjuju za N1 je Ana Roš razkrila nekaj, kar bi lahko bilo za zgled številnim ločencem. Še bolj pravljična kot je njena nova ljubezen, se pravljičen zdi njen odnos z bivšim soprogom Valterjem. Ana je za… »

Žiga Divjak: Gentrifikacija in okoljska kriza sta del iste težave

RTV Slovenija 27.01.2023
"Teme, s katerimi se ukvarjava, izhajajo iz potrebe, da se o njih govori. Zato nas te teme nekako polnijo, ker imaš občutek, da vsaj govorimo o njih. Ne delamo si utvar, da spreminjamo svet v velikem pomenu, ga pa mogoče skozi majhne stvari." Tako… »

Zavzetje Bahmuta bi Rusom omogočilo prodor v zaledje

Delo 27.01.2023
V Moskvi dojemajo zahodno vojaško pomoč kot neposredno vključitev Nata v vojaške spopade. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh… »

Koordinacijski odbor občine Moravče, Industrije apna Kresnice in vasi Dešen sprejel letošnji program dela

Domžalec 27.01.2023
V četrtek, 26. januarja 2023, se je v Dešnu sestal Koordinacijski odbor v sestavi: dr. Milan Balažic, župan Občine Moravče, Andraž Lipolt, predstavnik Industrije apna Kresnice (IAK), Marko Jančar, predsednik Krajevne skupnosti Dešen, Janez Vidic… »

25-letna hči zvezdnika serije Sopranovi umrla tri mesece po rojstvu hčerke

Zurnal24 27.01.2023
John Ventimiglia žaluje za hčerko Odele. Odele Ventimiglia, hčerka igralca Johna Ventimiglie, znanega po vlogi Artieja Bucce v seriji Sopranovi, se je pred tremi meseci razveselila rojstva hčerke Shiloh, 12. januarja pa je 25-letnica za vedno zaprla… »

Uporabne rastline iz eksotičnih krajev

Dnevnik 27.01.2023
Če ste med tistimi, ki se navdušujejo nad okusom vaniljevega sladoleda ali pudinga, in vas zanima, kakšna je rastlina, ki daje to prijetno začimbo, potem nikar ne spreglejte zanimivega predavanja z naslovom Uporabne rastline iz eksotičnih krajev, ki… »

Boston v gosteh klonil pred Tampa Bayem

RTV Slovenija 27.01.2023
Najboljša ekipa Lige NHL Boston Bruins je doživela enega redkih porazov, natančneje šestega po rednem delu. V gosteh so Bostončani izgubili proti Tampa Bay Lightning z 2:3. Da bo gostovanje na Floridi težko, je bilo jasno že pred tekmo, saj Tampa… »

Cvetka Bevc: Sled ognjenega svinčnika

RTV Slovenija 27.01.2023
Pesnica, pisateljica, muzikologinja in scenaristka Cvetka Bevc je v pesniški zbirki Sled ognjenega svinčnika premišljeno oblikovala svojevrsten žanr lirične biografije pisateljice, publicistke in feministke Zofke Kveder. Pesmi omogočajo pogled v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem