Arhiv novic 27.01.2023

Danes je dan čokoladne torte

Savinjsko Šalaške 27.01.2023
Danes obeležujemo prav poseben praznik, 27. januar, je dan za ljubitelje čokolade – dan za uživanje torte. Kako praznovati dan čokoladne torte: Današnji citat: “Naj jedo torto”. Ta citat je bil najprej pripisan kraljici Marie Antoinette… »

'ZELENA, DIGITALNA IN VKLJUČUJOČA UNIVERZA NA PRIMORSKEM': Pripravljajo več različnih delavnic

Regional 27.01.2023
Univerza na Primorskem deluje v smeri dobrobiti širšega družbenega okolja, zato razvija v okviru projekta ' Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem' (v nadaljevanju GDI UP) raznovrstne vsebine za različne deležnike v okolju… »

V Egiptu odkrili 4.300 let staro mumijo, prekrito z zlatom #video #foto

SiolNET 27.01.2023
V Egiptu so po navedbah arheologov v zapečatenem sarkofagu, ki ni bil odprt 4.300 let, odkrili mumijo, prekrito z zlatimi lističi. Gre za posmrtne ostanke moškega po imenu Hekashepes, ki veljajo za eno najstarejših in najpopolnejših mumij… »

Vodnik po klubskih dogodkih / REJVikend

Mladina 27.01.2023
Petkovi in sobotni večeri. Ne veste, kam v petek in soboto zvečer? Preverite, kaj smo izbrali za vas. Petek, 27. januar (21.00): Klub Gromka (Metelkova) Ljubljana: Denis & Denis (koncert hrvaške synth-pop skupine) m0mQLdCXKxE (21.00): Zorica Ljubljana… »

Zakaj dvor molči? Charlene praznovala, namesto čestitke pa so objavili to!

Zurnal24 27.01.2023
Če gre le za "kiks", je ta prišel ob zelo neugodnem času ... 25. januarja je monaška princesa Charlene praznovala 45. rojstni dan. Dan, ko se je z njo veselila vsa kneževina in je čestitk zagotovo deževalo iz vseh strani. Nekdo pa je ta veseli… »

Kako bo Lexus ustvaril prvinsko izkušnjo ročnega menjalnika v električnem avtu

Finance.si 27.01.2023
Klepet z glavnim Lexusovim inženirjem elektrificiranih vozil o vozniških užitkih v dobi električnih avtov, strategiji japonske premijske znamke in novodobnem razumevanju luksuza. Občutek ročnega menjavanja prestav pri električnem avtomobilu je… »

Ajdovščina gradi Expo Vipavske doline. Kaj pomeni to za gospodarstvo in druge?

Finance.si 27.01.2023
Župan Tadej Beočanin vabi vlagatelje – podjetnike, lokalne pridelovalce, hotelirje in gostince, da spoznajo showroom Vipavske doline in si v njej rezervirajo svojo polico Občina Ajdovščina te dni podjetjem, hotelirjem in gostincem, kmetom in drugim… »

Telefon je krut gospodar. Zamenjajte svoj pametni telefon za neumnega

Slovenske novice 27.01.2023
Odvisnost od čvekanja je precejšnja motna v življenju. Rekreativni športniki imamo telefone s seboj med svojo vadbo kot pomagala, ki merijo razdaljo in čas, ali zaradi varnosti - zagotovo pa med vadbo ne klepetamo po telefonu. Če pač, nismo… »

Tatjana Bobnar se ni vrnila v Tacen, kaj je razlog?

Zurnal24 27.01.2023
Ali Tatjano Bobnar še čaka služba pri predsednici Nataši Pirc Musar? "Vračam se v Tacen," je na dan, ko je v državnem zboru še enkrat pojasnila razloge za odstop, napovedala nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Vendar pa se Bobnar… »

Prehod iz mačistične v feministično zunanjo politiko

Delo 27.01.2023
Prevladujoča ženska zasedba na zunanjepolitičnih položajih je osvežitev za državo in njeno zunanjo politiko, ki poskuša biti evropska in odprta v svet. V nadaljevanju preberite: Prvi posvet nove oblastne garniture s slovenskimi diplomati je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem