Arhiv novic 27.01.2023

Most bo zaprt do jeseni

Gorenjski glas 27.01.2023
Zaradi obnove bodo v torek popolnoma zaprli most čez Savo na Ljubljanski cesti v Kranju, kar bo precej vplivalo na prometne tokove v gorenjski prestolnici. Kranj – Pripravljalna dela za obnovo mostu čez Savo na Ljubljanski cesti v Kranju (od… »

(Nedeljsko kosilo) Čudno ime za hecno štruco

Dnevnik 27.01.2023
Mesni sir pri nas ni posebno čislan, ponekod pa je prava specialiteta Obstajajo jedi, na katere pomislimo redko, morda tudi zaradi po krivici dodeljenega sumljivega slovesa. Zagotovo ste že slišali za izvorno bavarsko oziroma tirolsko specialiteto, ob… »

Saleemul Huq: Bogate države še vedno nočejo slišati za besedi 'odgovornost' in 'odškodnina'

RTV Slovenija 27.01.2023
Saleemul Huq je podrobno je spremljal vseh 27 podnebnih konferenc Združenih narodov, medtem ko ga je revija Nature lani uvrstila med deset najvplivnejših znanstvenikov na svetu. Dobrih sedem let po podpisu Pariškega podnebnega dogovora ugotavljamo, da… »

Takšne so v resnici plače v Sloveniji

Zurnal24 27.01.2023
Tretjina zaposlenih zasluži manj kot tisoč evrov neto, več kot predsednik vlade pa zasluži približno 7500 ljudi. Finančna uprava nam je poslala podatek o izplačanih plačah za november, saj bo bili pri decembrskih najbrž marsikje izplačane tudi… »

Lampičeva zaradi bolezni še vedno ne trenira

Slovenske novice 27.01.2023
Veliko zdravstvenih težav pri slovenskih biatloncih in biatlonkah. Pred SP v Oberhofu prizadet predvsem ženski del reprezentance. Od 8. do 19. februarja bo v nemškem Oberhofu svetovno prvenstvo v biatlonu. Slovenska reprezentanca se za to veliko… »

Kolumna Dušana Malovrha: Beseda leta

Slovenske novice 27.01.2023
Pomanjkanje trka na vrata, vsega nam primanjkuje, ne le dohtarjev in medicinskih sester. Slišim, da bomo začeli uvažati tudi duhovnike. Pod patronatom Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU so že sedmič izbrali besedo leta. Iskali so… »

Ljubljana: Namesto stanovanj plavajoče hiške

Zurnal24 27.01.2023
Na ljubljanski Špici, kjer del rečnega toka zavije v Grubarjev prekop, na prve goste čakata plavajoči hiški. Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT), ki opravlja tudi gospodarsko javno službo upravljanja s pristanišči in… »

Zrl smrti v oči, po dveh dneh pa znova na snegu, vetru in 15 metrov nad tlemi

24ur 27.01.2023
V visokem snegu in vetru je na poti na telefonski oddajnik, ki okoliškim prebivalcem omogoča stik s svetom, v začetku tedna skoraj zmrznil vzdrževalec Ivan. Kljub temu se je v četrtek pri -8 stopinjah Celzija in močnem vetru spet odpravil na… »

Luči gorijo noč in dan

Slovenske novice 27.01.2023
Računalniške okvare niso odpravili že leto in pol. Stroški za elektriko v tisočakih. V tehnološki dobi lahko tudi najenostavnejša opravila postanejo sila zapletena ali celo nemogoča. Denimo, pritisk na stikalo. V srednji šoli Minnechaug v… »

Nad 20.000 evrov bolniškega nadomestila na mesec

Zurnal24 27.01.2023
Povprečno šest zavarovanih oseb prejema nadomestilo v višini nad 10.000 EUR mesečno, najvišje nadomestilo pa znaša 22.500 EUR mesečno. "Absentizem je nekaj, kar moramo takoj nasloviti," je pred dnevi ob analizi slovenskega zdravstvenega sistema… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem