Arhiv novic 27.01.2023

Ekskluzivno z Ilko Štuhec: Mamin objem šteje več kot tisoč besed

Slovenske novice 27.01.2023
Pravijo, da velika bremena dobivajo na ramena tisti, ki so jih sposobni nositi, in ona je očitno med njimi. Slab teden po padcu si je namreč prismučala ne le stopničke, pač pa celo zmago. Solze, smeh, veselje, zmaga. Teden dni pred tem pa strah… »

Jana Čuk: “Kmetijstvo je vedno na udaru”

Primorske 27.01.2023
Kmetijsko-gozdarski zavod Nova Gorica ima novo direktorico. To je Jana Čuk, ki je na zavodu s približno sto zaposlenimi in enajstimi oddelki zaposlena že 16 let. Kot pravi, namerava delo predhodnika nadaljevati po dobro utečenih smernicah, glavna… »

Žan Papič: “Ne beži proč od sebe”

Primorske 27.01.2023
Sprijazni se s tem, kar si. Kamorkoli greš, bi bil rad drugje. Ne beži proč od sebe. Odpri oči in dovoli svetlobi v temo lastne zgodovine, ki te razžira. Takšna spoznanja, ki mu lajšajo, zaljšajo in bogatijo življenje, odkar se ga je naučil res… »

Več kot polovica voznikov vozi prehitro

Dnevnik 27.01.2023
Vozniki in voznice, ki se dnevno vozijo iz Vnanjih Goric proti Ljubljani in nazaj, morajo še posebej paziti, da v ulici Nova pot ne prekoračijo hitrosti. Omejitev hitrosti v coni 30, ki je praktično sredi polja, je po mnenju krajanov nesmiselna. A na… »

V mestnih občinah podražitve vrtcev

Dnevnik 27.01.2023
Ker občine nimajo sredstev za pokritje višjih stroškov delovanja vrtcev, se bo varstvo podražilo za 14 do 17 odstotkov. Na skupščini Združenja mestnih občin Slovenije so župani govorili tudi o višjih stroških izvajanja programov vrtcev. Kot… »

Evropskim tegobam Olimpije ni videti konca

Dnevnik 27.01.2023
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 12. krogu evropskega pokala s porazom proti Joventutu z 91:96 bržkone potrdili izpad po rednem delu tekmovanja, kar je ne glede na težave s poškodbami in boleznimi strašanski neuspeh. Dve boljši predstavi, dva… »

Ni zagotovil, da nam bodo vse pravice ostale

Delo 27.01.2023
Predsednik gibanja Svoboda Robert Golob ob prvi obletnici stranke ocenjuje, da večjih napak v minulih dvanajstih mesecih ni bilo. Zdaj so na vrsti reforme. V nadaljevanju preberite: Nobenega projekta se ne moreš lotiti z gotovostjo, takšne so moje… »

Dan spomina na holokavst, dan opomina

Delo 27.01.2023
27. januarja se ob mednarodnem dnevu spomina na holokavst spominjamo tega nepredstavljivega zla. Judje v okupirani Evropi (tudi prekmurski in drugi slovenski Judje) so neizmerno trpeli in krvavo občutili nacistični škorenj po prihodu nacistov na oblast… »

Je zobozdravstvena oskrba v Sloveniji javno dobro ali ne?

Delo 27.01.2023
Prenehajmo se pretvarjati, da je sedanje slovensko zobozdravstvo del košarice in javno dobro. V takih razmerah to gotovo ni. Vsakdo si želi, da bi prišel do zobozdravstvene storitve vedno in povsod, ko jo potrebuje. Za glavne slabosti slovenskega… »

Predlog ustanovitve muzeja Jugoslavije

Delo 27.01.2023
Slovenija ima eno samo dobro zgodbo, v kateri nastopa kot protagonistka svoje usode. To je zgodba, ki si jo deli s svojimi nekoč bratskimi republikami. V nadaljevanju preberite: Janševa vlada je muzej osamosvojitve ustanovila samo zato, ker je vedela… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem