Arhiv novic 27.01.2023

Nepreslišano: Saša Krajnc, televizijski voditelj, Večerova osebnost Štajerske 2022

Dnevnik 27.01.2023
Veliko ljudi mi reče, saj zdaj je pa boljše, a jim povem, da se še nič ni spremenilo oziroma da je trenutno še huje, kot je bilo. Veljavni zakon o RTV se po referendumu še ne izvaja. Še imamo stari programski svet, ki mrcvari program in ga… »

Se bliža končni obračun?

Dnevnik 27.01.2023
Še malo, pa bo eno leto od začetka rusko-ukrajinske vojne v režiji Američanov, ki so jo slednji pripravljali celih deset let od 2012 naprej, s ciljem mednarodno izolirati Rusijo, jo osamiti, jo vojaško, ekonomsko in politično izčrpati ter premagati… »

Milena Zupančič ušla Metodu Trobcu, zakonca Pirc Musar kot kraljica Elizabeta in princ Filip

Dnevnik 27.01.2023
Zimske razmere so zvezdniške sile dočakale v polni pripravljenosti in tako ni nič čudnega, da so nekateri orožje zamenjali za lopato. Zgodba tedna pa je vsekakor ta, da smo končno dobili slovensko kraljico in njenega princa. Pa smo dočakali zimo… »

Ilka Štuhec: Lanski posnetki so bili negledljivi

Dnevnik 27.01.2023
Mariborska smukačica Ilka Štuhec se je včeraj v Mariboru pred odhodom na svetovno prvenstvo ozrla na dosedanjo uspešno sezono. Poleg tega je predstavila tudi načrte za nadaljevanje dobre poti na svetovnih prvenstvih, na katerih je osvojila že dve… »

Komentar / Stopiti skupaj

Mladina 27.01.2023
Težave z enotnostjo. Stopiti skupaj je pri nas zlasti v politiki vsakdanja fraza. Je sinonim za (politično) enotnost, sodelovanje, dialoškost itd. Izraz je popularen, vsebinsko pa običajno prazen.… »

Komentar / Rousseaujeva lekcija

Mladina 27.01.2023
Socialni dialog je dejansko svojevrsten ekonomski motor in hkrati politično olje teh družbenih sprememb. Sredi januarja je evropska komisija izdala dolgo pričakovano priporočilo o revitalizaciji socialnega dialoga kot enega od stebrov evropske… »

Goriška občina je sprejela predstavnike nekdanjih borcev fašistične enote X Mas

Mladina 27.01.2023
Reinterpretacija preteklosti. Na sedežu goriške občine so prejšnji konec tedna – zdaj že tradicionalno – sprejeli predstavnike odreda nekdanjih borcev fašistične enote X Mas; ti so položili venec pod spominsko znamenje, posvečeno deportiranim… »

Žužkasta poezija

Mladina 27.01.2023
Pesniška zbirka za male in velike, za katero sta moči združila ilustrator Tomaž Lavrič in njegov alter ego, poet Lovro Matič. Najprej spoznajmo Ota. Črv je, še mladiček, in živi kar razburljivo življenje. Enkrat ima bližnje srečanje s… »

Hvala za vse ribe

Mladina 27.01.2023
Tudi v Sloveniji smo dobili vodnik, ki pojasnjuje, kako s pravnimi sredstvi zavarovati svoje okolje. V digitalni obliki je na spletni strani Zagovornikov okolja izšel Štoparski vodnik po varstvu okolja, ki javnost na preprost način seznanja z njenimi… »

Več kemije

Mladina 27.01.2023
V kočevskem Melaminu načrtujejo ob preselitvi kemijske proizvodnje iz središča Kočevja tudi njeno močno povečanje. V kemični tovarni Melamin, ki danes stoji v središču Kočevja, se je 12. maja lani zgodila ena najhujših delovnih nesreč v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem