Arhiv novic 27.01.2023

Sandrine Dixson-Declève / »Naj čakamo, dokler ne bodo le ruševine?«

Mladina 27.01.2023
Rimski klub že pol stoletja opozarja na razmetavanje z viri, vendar je s tem dosegel bore malo. Njegova predsednica Sandrine Dixson-Declève nazorno pojasnjuje, zakaj smo tik pred tem, da uničimo sami sebe. Gospa Dixson-Declève, kakšen mora biti danes… »

Gospodar sodnih postopkov / Porazi ali zmage Janeza Janše na sodišču?

Mladina 27.01.2023
Težko bi v domači politiki in v širšem evropskem prostoru našli politika, ki bi imel v danem trenutku odprtih toliko zadev pred sodišči kot nekdanji premier in predsednik SDS Janez Janša. Težko bi v domači politiki in v širšem evropskem… »

Plačevanje s karticami le v parkirnih hišah in na parkiriščih

Dnevnik 27.01.2023
Z nadgradnjo parkirnih sistemov na parkiriščih z zapornicami in v parkirnih hišah, ki jih upravlja javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, bodo uporabniki parkirnino lahko poravnali s kreditno ali debetno kartico. Javno podjetje… »

Osamosvojitveni spomenik

Mladina 27.01.2023
V duhu sprave in sobivanja je Mladinina ekipa, ljubeče poimenovana Društvo za obnovo porušene domovine »Pro patria«, natančno pred 30 leti oblikovala predlog velikega osamosvojitvenega spomenika. Objavljamo ga v nespremenjeni različici, z nekaj… »

Komentar / Ultimat

Mladina 27.01.2023
(Akcijski načrt za ohranitev muzejske norosti). »Če vlada ne bo potegnila te odločitve nazaj, bomo začeli izvajati t. i. akcijski načrt v obrambo samostojnega muzeja osamosvojitve in same osamosvojitve.« — Lojze Peterle opozarja, da bo 10… »

Somrak bogov

Mladina 27.01.2023
Še pred nekaj meseci je Elon Musk veljal za največji podjetniški up svoje generacije, zdaj pa mu grozi, da bo s polomijami po prevzemu Twitterja lastnoročno spodkopal svoj sloves. Kaj ostane od genija, ko prevlada norost? Elonu Musku so v komaj petih… »

Zeitenwende* na požiralniku

Dnevnik 27.01.2023
Diplomatski posveti vsake države so načeloma inventura opravljenega dela v minulem obdobju in zastavljanje ciljev za naprej. Prvi diplomatski posvet po prevzemu oblasti Golobove vlade ni bil nič drugačen. Ponavadi takšna srečanja pozorno spremljajo… »

#kolumna Sneg je lep in nevaren

Dnevnik 27.01.2023
Za nami je obdobje, ko je kar pogosto nekaj padalo, predvsem pa je snežilo, če ne čisto po nižinah, pa vsaj malo višje. Slovenija je končno marsikje dobila zimska oblačila. Po eni strani smo se snega veselili, po drugi pa smo morali pri tem malo… »

Ravnatelj (ne) bom. Z odvetnikom ali brez njega

Dnevnik 27.01.2023
Konec avgusta 1982 sem se po počitnicah vrnil na šolo. Dobra volja me je hitro minila, ko me je obstopila skupina starejših učiteljev in rekla: »Prosimo te, da postaneš ravnatelj. Nihče noče biti ravnatelj.« Zgolj deset (!) dni pred začetkom… »

Sosedje, spet ponavljate!

Dnevnik 27.01.2023
Sosednjo prijateljsko državo smo v teh dneh spremljali še malo bolj podrobno, saj so zaradi vstopa v schengenski sistem padle naše južne meje, ob hkratnem prevzetju evra pa so se seveda podražile osnovne dobrine, kot so kruh, kava, parkiranje in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem