Arhiv novic 27.01.2023

Sneg vleče denar iz proračunov občin

Primorske 27.01.2023
Pomirjujoče je, ker namesto telohov, ki so odganjali v prejšnjih januarjih, pravkar na tleh leži sneg. Tam, kjer ga nimajo, si s težavami v prometu ne belijo glav. Zimske radosti jih čakajo za ovinkom. Najbolj nesrečno se v nebo ozirajo v občinah… »

Na plesu ga bo spremljala Jane Fonda

Primorske 27.01.2023
Dunajskega podjetnika in enega najbolj znanih obiskovalcev dunajskega opernega plesa Richarda Lugnerja bo na letošnji prireditvi, ki bo potekala 16. februarja, spremljala ameriška igralka, podnebna aktivistka in ikona fitnesa Jane Fonda. "Je odlična… »

Rekordno leto obeta svetlo prihodnost

Dnevnik 27.01.2023
Preteklo leto je bilo za slovenski film v vseh pogledih eno od najuspešnejših v zgodovini, produkcija pa se bo v prihodnje še povečala, seveda predvsem po zaslugi višjih sredstev. Lansko leto se je za slovenski film končalo res izjemno – z… »

Asfaltna baza: “Če ne bodo ukrepali, gremo na sodišče!”

Primorske 27.01.2023
Vrtojbenci, ki zahtevajo, naj Kolektor CPG preseli asfaltno bazo, imajo dovolj. Čeprav v podjetju trdijo, da imajo dovoljenja za obratovanje, so krajani prepričani, da to ne drži. Če odgovorni ne bodo ukrepali, bodo selitev obrata skušali doseči po… »

Priložnost za pravo smučarsko sezono: delajo vsi, ki so preživeli

Primorske 27.01.2023
Sneg, ki je v zadnjih dneh prekril tudi nižja smučišča, je upravljavcem omogočil, da v zimske počitnice, ki se bodo za šolarje z vzhoda Slovenije začele jutri, vstopijo z vsemi zmogljivostmi. Hladna vremenska napoved obeta, da bo sneg ostal tudi… »

Tretja zlata rola za Gajin svet 2

Primorske 27.01.2023
Družinska romantična komedija Gajin svet 2 (na fotografiji je utrinek s koprske premiere) si je prislužila že tretjo zlato rolo, nagrado, ki jo Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskim filmom, ki presežejo… »

Poziv za bolj dostopne kredite

Primorske 27.01.2023
Banka Slovenije naj omejitve pri kreditiranju prebivalstva spremeni tako, da dvig minimalne plače ne bo več negativno vplival na kreditno sposobnost posameznikov oz. gospodinjstev, so pozvali na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake… »

#intervju Carla Simón, filmska režiserka: Film o prostoru, zemlji in drevesih

Dnevnik 27.01.2023
Alcarràs katalonske režiserke Carle Simón je živahna, grenko-sladka rezina življenja razširjene družine Solé, ki pod žgočim soncem severozahodne Španije že generacije obdeluje tamkajšnjo zemljo in sadovnjake. A ko breskve, temelj njihove… »

Finalistki Melbourna Jelena Ribakina in Arina Sabalenka

Dnevnik 27.01.2023
Za dva milijona evrov nagrade se bosta na prvem teniškem grand slamu sezone merili Rusinja, sicer naturazirana Kazahstanka, in Belorusinja. Triindvajsetletna Jelena Ribakina in dobro leto starejša Arina Sabalenka sta finalistki prvega letošnjega… »

Svetlana Makarovič je po 23 letih pripravljena sprejeti Prešernovo nagrado

Mladina 27.01.2023
Povrnjena nagrada. Nedavna pričevanja več redovnic o domnevnem duševnem, telesnem in spolnem nasilju, ki naj bi ga bil nad njimi dolga leta izvajal pater Marko Rupnik, niso pripeljala le do tega, da je katoliška cerkev o tem doslej pod preprogo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem