Arhiv novic 27.01.2023

Dobavitelji energije pozivajo odjemalce: ne čakajte, odločajte se o nakupu

Finance.si 27.01.2023
Kaj lahko pričakujejo odjemalci na trgu električne energije in zemeljskega plina in kako naj ravnajo, sta povedala Dejan Paravan, GEN energija in Sebastijan Roudi, ECE. Kupci energije ne morejo računati na vladno pomoč tudi v letu 2024, je povedal… »

Uvodnik / Druga priložnost

Mladina 27.01.2023
Čeprav se danes zdi čas avtokratske vlade SDS, NSi in SMC že oddaljen in se zdi oddaljena tudi destruktivnost njenega prvega moža Janeza Janše, se je treba zgolj spomniti, da je sedanjemu premieru Robertu Golobu šele ta teden, natančneje 24… »

Finski model

Mladina 27.01.2023
Minister za zdravje Bešič Loredan nam za zgled ponuja Finsko. Toda tam imajo medicinske sestre večjo vlogo kot pri nas. Stresnega testa je konec in reforme slovenskega zdravstva se lahko začnejo, je minuli teden naznanil zdravstveni minister Danijel… »

Tone Kregar / »Postajamo družba vse bolj fanatičnih in histeričnih vsevedov, prepričanih o svoji edini zveličavni…

Mladina 27.01.2023
Zgodovinar in umetnik. Tone Kregar je človek, ki mu ni mar za ideološke in politične delitve, temveč predvsem za delitev med dobrim in zlim. Kot doktor zgodovine, sociolog in večkrat nagrajeni muzealec se posveča kolektivni dimenziji našega bivanja… »

TV komentar / Dno in vrh neke televizije, v enem večeru

Mladina 27.01.2023
Prjatučki. Kdor ima le malo širši, a ljubeč pogled na to državo in ji želi dobro, je preteklo nedeljo trpel, ko je na prvem programu TV Slovenija gledal intervju Jožeta Možine z Borisom Tomašičem. Je to res raven slovenskega konservativizma… »

Hitlerjev najljubši otrok

Mladina 27.01.2023
Klepetalni robot ChatGPT je nova velika stvar – vprašanje je bilo le, kako hitro se bo fašiziral. Zadnjič nisem nekaj vedel, pa mi je prijatelj rekel, naj vprašam ChatGPT – novega klepetalnega robota, novega chatbota. »ChatGPT vse ve. Obnorel je… »

Osamosvojitev Slovenije, medalje za veterane: Administrativni kaos se vleče že dve leti

Dnevnik 27.01.2023
Neverjetni politični in administrativni zapleti, ki že od leta 2021 spremljajo podeljevanje spominskih medalj veteranom osamosvojitvene vojne, se nadaljujejo. Skoraj dve leti po 30. obletnici osamosvojitve je del medalj brez prejemnikov, seznami… »

Temna resnica

Mladina 27.01.2023
Kaj si misliti o državi, kjer ministrstvo izda navodilo, naj bodo upravne enote posebno pozorne, ko slovenske državljanke napovejo sklenitev zakonske zveze z državljani afriških držav? Kar se prijav diskriminacije tiče, danes v Sloveniji izstopata… »

Kako sploh poseči v kaos?

Mladina 27.01.2023
Na ministrstvu za zdravje nimajo niti osnovnega pregleda nad izjemno številnimi informacijskimi sistemi, ki jih uporabljajo zdravstveni zavodi, ti pa se ne pustijo motiti in naročajo nove rešitve. Eden temeljnih delov napovedane zdravstvene reforme pod… »

Oltar domovine

Mladina 27.01.2023
Kako je odločitev o združitvi dveh muzejev v enega sprožila ognjevit odziv čistokrvnih osamosvojiteljev. Če bi poslušali samo osamosvojitelje, Janeza Janšo, Dimitrija Rupla, Jelka Kacina in Lojzeta Peterleta, bi se zdelo, da Sloveniji grozi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem