Arhiv novic 27.01.2023

Logarja bo nasledil Hojs

Zurnal24 27.01.2023
Ljubljanski mestni odbor SDS bo dobil novega predsednika. Po tem, ko je zaradi slabega rezultata na lokalnih volitvah novembra Anže Logar odstopil z mesta predsednika ljubljanskega odbora SDS, se je po informacijah Dela za kandidaturo na ta položaj… »

Pet policistov obtoženih nenamernega umora

Delo 27.01.2023
Tyra Nicholsa so na začetku januarja ustavili zaradi brezobzirne vožnje. Poskušal je pobegniti, a so ga ujeli in pretepli do smrti. Pričakujejo proteste. Tožilstvo v Memphisu v ameriški zvezni državi Tennessee je vložilo obtožnico proti petim… »

Kdo vse se zanima za nakup hrvaškega otoka ljubezni

SiolNET 27.01.2023
Na Hrvaškem je na prodaj del otoka Galešnjak, ki je zaradi svoje srčaste oblike dobil ime Otok ljubezni. Prodajni predstavnik Silvester Kardum je za Novi Radio.HR povedal, da konkretnih ponudb za nakup za zdaj še nimajo, so pa v stik z njimi stopili… »

DZ potrdil subvencije za dodatne letalske linije; katere povezave bo država spodbujala, še ni znano

RTV Slovenija 27.01.2023
DZ je sprejel zakon o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti, ki predvideva dodelitev subvencij prevoznikom za vzpostavitev dodatnih linij iz Slovenije. Pomoč mora odobriti še Evropska komisija. Slovenija je na dnu lestvice evropskih… »

Z izrekom kazni tudi formalno konec 13 let dolgega procesa

Dnevnik 27.01.2023
Po trinajstih letih kazenskega pregona zaradi očitkov trgovanja z drogo se je včeraj z obsodilno sodbo končalo sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Sodnica je izrečene kazni v višini že prestanih dni v zaporu ocenila za povsem primerne. Nikogar ob… »

Imamo najboljše, padli so vsi mejniki

Slovenske novice 27.01.2023
Danes okrogla obletnica nekdanjega kolesarskega asa Gorazda Štanglja. Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič so osvojili kolesarski svet, vendar so bili pred njimi tisti, ki so jim pokazali in odprli pot na vrh. Mednje sodi tudi danes 50-letni… »

TRAGIČNA NESREČA V KOPRSKI OBČINI: Gasilci reševali ujeto osebo, poškodbe so bile usodne

Regional 27.01.2023
Včeraj se je v naselju Montinjan zgodila nesreča s smrtnim izidom. Prevrnil se je traktor, pod katerim je ostala ujeta oseba, poroča uprava za zaščito in reševanje. Fotografija je simbolična. Nesreča se je zgodila včeraj ob 18.23 na Montinjanu… »

Tekmovanje enkrat v življenju, res je nekaj norega

Delo 27.01.2023
Slovenija na Ofemu nadaljuje lov na zlate kolajne, zdaj pri šestih. Mlade slovenske športnice in športniki so danes na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini osvojili dve novi zlati medalji… »

Upravno sodišče pritrdilo društvu Alpe Adria Green

Delo 27.01.2023
V AAG menijo, da občina Ljubljana kot investitor za ta del kanala C0, kjer dela še niso končana, nima okoljevarstvenega dovoljenja. Društvo Alpe Adria Green (AAG) je po odločitvi upravnega sodišča lahko stranka v postopku za pridobitev… »

Špela, poleg!

Delo 27.01.2023
Reks, Runo, Medo, Nero, Pika, Muri, Lord in Tačka so odšli na smetišče pasje zgodovine. Antično reklo nomen est omen še velja, zato ni čudno, da si bodoči starši dneve in noči razbijajo glavo s tem, kako bodo poimenovali novega družinskega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem