Arhiv novic 28.01.2023

Na Novi Zelandiji po močnem dežju umrli trije ljudje. V Aucklandu izredne razmere.

RTV Slovenija 28.01.2023
Po močnem dežju, ki je zajelo Novo Zelandijo, so po podatkih policije umrli trije ljudje, enega človeka pa pogrešajo. V Aucklandu z okoli 1,6 milijona prebivalcev so razglasili izredne razmere, potem ko so izmerili rekordno količino padavin. V… »

Mojstrovina Iličića, ki daje misliti klubom 1. SNL #video

SiolNET 28.01.2023
V soboto je pripravljalne tekme odigralo kar šest članov 1. SNL. Jesenski prvak Olimpija je v vetrovnem Medulinu z 1:0 ugnal hrvaškega drugoligaša Orijent, zadetek pa je prispeval zimski novinec Ivan Posavec, ki ga zmaji še niso registrirali za… »

Vreme: Danes bo oblačno

Dnevnik 28.01.2023
Danes bo na zahodu in ponekod v višjih legah zmerno oblačno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija. V nedeljo bo v vzhodni in… »

Šentjurčane porazila tudi zadnjeuvrščena ekipa

Kozjansko 28.01.2023
V 16. krogu državnega prvenstva so košarkarji Šentjurja gostovali v dvorani Poden pri ekipi LTH Castings. Moštvo, ki zaseda zadnje mesto na lestvici je ugnalo Šentjurčane in jim prizadejalo deveti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih. LTH Castings … »

Dimniški požar, plaz delno zasul vozilo

Celje.info 28.01.2023
Včeraj je ob 10.44 na Stanetovi cesti v Velenju zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta. Po podatkih Uprave Repubike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Velenje pogasili požar, odstranili goreči material ter objekt prezračili in… »

Noro – koronadodatki še v letu 2023

Finance.si 28.01.2023
Medtem ko premier Golob razglaša, da »covida ni več«, minister Bešič Loredan nadaljuje in na novo predpisuje covidne dodatke zaposlenim v zdravstvu in sociali.… »

Živimo v kompliciranem, zamaskiranem času

Delo 28.01.2023
Sebastijan Horvat o novi predstavi Strah in beda tretjega rajha, o novih in prikritih fašizmih, politični korektnosti in vlogi radikalne levice. V nadaljevanju preberite: Tudi tokrat je Sebastijan Horvat ustvaril neobičajno predstavo, nekakšnega… »

Črno na belem: toliko učencev ima odločbo, znano, katerih motenj je največ (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Vse več je otrok, ki potrebujejo dodatno učno pomoč. Število učencev s posebnimi potrebami v osnovnih šolah je iz leta v leto več. Predsednik Združenja ravnateljev Gregor Pečan nam je v intervjuju pred dnevi povedal, da komisija za usmerjanje… »

Ne misli, da bo kdaj mimo

RTV Slovenija 28.01.2023
Vsestranski glasbenik in skladatelj Tomaž Grom je po Komaj čakam, da prideš postregel še z drugim eksperimentalnim filmom. Ob njegovi zvočni spremljavi smo si ga lahko ogledali v dvorani Slovenske kinoteke. Tudi drugi naslov nakazuje na določen… »

Avto v deklico med trgovskima središčema (dopolnjeno)

Celje.info 28.01.2023
Okoli pol sedme ure zvečer je na ulici, ki teče med Citycentrom Celje in Planetom Tuš, prišlo do prometne nesreče. Po neuradnih informacijah je vozilo zbilo deklico, prizorišče pa so s trakovi zavarovali policisti. Zaradi tega so nekateri mislili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem