Arhiv novic 28.01.2023

Pahor se razhaja z zvesto spremljevalko

Zurnal24 28.01.2023
Nekdanji predsednik Borut Pahor je prek Instagrama z javnostjo delil pomembno obvestilo. "Prodajam katro (Renault 4 GTL, l. 1991). Kupnino pa bom podaril otrokom, ki se borijo z rakom," je v objavi zapisal nekdanji predsednik Borut Pahor. Ob tem je dodal… »

Še nekaj dni za uveljavljanje olajšave za otroke

RTV Slovenija 28.01.2023
Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo te podatke spremeniti, imajo le še nekaj dni časa za oddajo vloge. Vzdrževani družinski člani so vsi… »

Napoved novih cen goriv: dizel in bencin se bosta podražila

24ur 28.01.2023
S torkom se bodo izven avtocestnih bencinskih črpalk znova spremenile cene pogonskih goriv. Na mediteranskih borzah spremljamo podražitve, kar bo vodilo v povišanje reguliranih cen pogonskih goriv – bencin naj bi se po predvidevanjih podražil za… »

Talibani Afganistankam prepovedali opravljanje sprejemnih izpitov za univerze

SiolNET 28.01.2023
Afganistansko ministrstvo za visoko šolstvo pod vodstvom talibanov je ženskam prepovedalo, da bi se prijavile na sprejemne izpite za univerzo, ki bodo prihodnji mesec, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V pismu, ki so ga poslali zasebnim univerzam… »

Hrobat po sedmem vmesnem času z večjo napako zapravil lepo uvrstitev

RTV Slovenija 28.01.2023
Alpski smučarji so se v Cortini d'Ampezzo merili na petem superveleslalomu sezone. Zmagal je najboljši smučar in superveleslalomist sezone Marco Odermatt. Miha Hrobat je po sedmem vmesnem času osvojil 25. mesto. Švicar se je v karavano vrnil po… »

Infarkt po napadu bolnika, v celjski bolnišnici okrepili varovanje

Slovenske novice 28.01.2023
Zaradi sredinega napada. Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven. Kot je včeraj na novinarski konferenci povedal… »

Razprava o tem, ali zbirni center sodi na MMP Vrtojba, ni pripeljala nikamor

Primorske 28.01.2023
Zbirni center na MMP Vrtojba ostaja jabolko spora med Gibanjem Svoboda in SD ter županom. Vroča, uro in pol trajajoča razprava ni prinesla napredka, v zraku pa je predvsem vprašanje, koliko se bo zaradi tega zalomilo ali zavleklo sprejemanje… »

Brecelj: Marsikdo ima javno zdravstvo rad, ker v njem pleni

SiolNET 28.01.2023
Klic predsednika vlade ga je presenetil, odzval se je zaradi več desetletij predlogov, kaotičnega stanja in upanja, da je še mogoče pozdraviti slovensko zdravstvo. Revolucije ne pričakuje, pričakuje pa podtikanja, za 24ur.com pravi kirurg in vodja… »

Conan O'Brien: Če imate zasebno letalo, obiščite Slovenijo

24ur 28.01.2023
Conan O'Brien se je v enem od svojih zadnjih podkastov prek video klica pogovarjal s Slovencem Simonom. Ko je izvedel, od kod prihaja, ga je to precej navdušilo. Izkazalo se je, da našo malo deželo pozna predvsem po odličnem košarkarju Luki Dončiću… »

V Zahodni Avstraliji mrzlično iščejo radioaktivno kapsulo

SiolNET 28.01.2023
V Zahodni Avstraliji mrzlično iščejo majhno kapsulo z radioaktivno snovjo, ki se je v začetku meseca domnevno izgubila med prevozom iz rudnika v skladišče. Uporabljajo jo v rudarstvu, povzroči pa lahko opekline ali slabost, zato so oblasti izdale… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem