Arhiv novic 28.01.2023

Točka za Stojanovićev Empoli, zmaga Inter brez Handanovića

24ur 28.01.2023
V Italijanski nogometni ligi so danes tekme 20. kroga igrali trije klubi s slovenskim pridihom. Empoli je doma igral 2:2 s Torinom, Inter je v gosteh z 2:1 premagal Cremonese, Sampdoria pa je na gostovanju pri Atalanti izgubila z 0:2. Šest tekem… »

Bayernova prednost na vrhu lestvice zdaj le še minimalna

Delo 28.01.2023
V nemški bundesligi se je težko pričakovani obračun med Bayernom in Eintrachtom iz Frankfurta končal brez zmagovalca (1:1). Neprepričljiv uvod v spomladanski del sezone nogometašev Bayerna je v soboto dobil novo poglavje na domači Allianz Areni… »

Bitko za vročega maroškega reprezentanta dobil Marseille

Delo 28.01.2023
Francoski nogometni prvoligaš Marseille je dobil pomembno okrepitev. Precej zaželenega maroškega reprezentanta Azzdeina Ounahija je za dobrih 11 milijonov evrov odkupil od tekmeca iz francoske lige Angersa. Klub slovenskega reprezentančnega branilca… »

Shiffrin zlahka do 85. zmage, Bucik 10., Dvornik 17.

Dnevnik 28.01.2023
Mikaela Shiffrin je zmagala na prvem od dveh slalomov za svetovni pokal alpskih smučark v kraju Špindleruv Mlyn na Češkem. Američanka je vpisala svojo še 85. karierno zmago, 52. slalomsko v svetovnem pokalu. V finale sta se uvrstili obe Slovenki… »

Za majico iztržili zanj rekordnih 3,7 milijona dolarjev

Delo 28.01.2023
Na tekmah nošen dres košarkarskega zvezdnika LeBrona Jamesa so na petkovi dražbi prodali za 3,7 milijona dolarjev oziroma 3,4 milijona evrov. Na tekmah nošen dres košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa so na petkovi dražbi prodali za 3,7… »

Nominacija igralke Andree Riseborough za oskarja pod drobnogledom akademije

Dnevnik 28.01.2023
Akademija filmskih umetnosti in znanosti je v petek potrdila, da pregleduje postopke kampanje zaradi presenetljive nominacije za oskarja za najboljšo igralko v primeru igralke Andree Riseborough za vlogo v majhnem, neodvisnem filmu To Leslie. Akademija… »

Nova pridobitev za Kranjsko Goro

SiolNET 28.01.2023
Na območju Kranjske Gore bo od danes vse dni v letu prisotno nujno reševalno vozilo. Tako bo prebivalcem, smučarjem in drugim obiskovalcem ter gostom zagotovljena hitrejša nujna medicinska pomoč. Gre za veliko pridobitev, za katero si je občina… »

Dars letos načrtuje za 106 milijonov evrov obnov na avtocestnem omrežju

RTV Slovenija 28.01.2023
Dars za letos načrtuje naložbe v skupni vrednosti 301 milijon evrov, od tega naj bi za gradbena dela v okviru obnov avtocest in hitrih cest namenili 106 milijonov evrov, za investicije v novogradnje pa 77 milijonov evrov. Kot najzahtevnejši projekt… »

Real po remiju za Barcelono zaostaja pet točk

RTV Slovenija 28.01.2023
Nogometaši Barcelone so v 19. krogu španskega prvenstva premagali Girono z 1:0. Real Madrid je v osrednjem obračunu kroga le remiziral z Real Sociedadom, golov ni bilo. Aktualni španski in evropski prvaki zdaj zaostajajo pet točk za vodilno… »

Nižje januarske pokojnine

Goriški portal 28.01.2023
Pred izplačilom pokojnin za januar Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) opozarja, da bodo zneski znova nižji. Pri novembrskih in decembrskih pokojninah ni šlo za uskladitev pokojnin, ampak je bil izplačan 4,5-odstoten enkratni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem