Arhiv novic 13.03.2023

Kolikšno tveganje so bančne vloge na vpogled v Sloveniji

Finance.si 13.03.2023
SVB je potopila velika vrzel v ročnosti med naložbami in obveznostmi. To je pomembno tveganje tudi v slovenskih bankah.… »

Ta odgovor javnost še vedno pričakuje od vlade

Mladina 13.03.2023
IZJAVA DNEVA. "Izganjanje korupcije iz zdravstva, njegova informacijska optimalizacija in podobno so hvalevredna dejanja, ki pa najbrž nimajo prave zveze s postavljanjem novih statusnih, organizacijskih in finančnih okvirov zdravstvenega sistema… »

Naša družba ostaja še vedno izrazito strpna do nestrpnežev

Mladina 13.03.2023
IZJAVA DNEVA. "Žal pa se je treba zavedati, da je naš mir le privid in da je nelagodje, ki so ga mnogi začutili ob napovedi postavitve spomenika v obliki črke ć, najbrž le strah pred tem, da bi ta družba nekoč spet lahko pokazala tisti grdi obraz… »

'Lokalni šerifi so se šli pogajat v Ljubljano'

24ur 13.03.2023
Ptujska bolnišnica je po skoraj 10 letih dočakala urgentni center. Druge regijske bolnišnice so jih zgradile že leta 2015, a za zidovi so centri ostali brez vsebine, kadra je premalo ali ga ni. Se ponavlja zgodba takšnih nepremišljenih investicij… »

Zdaj je čas za lastno sončno elektrarno – posebna brezobrestna ponudba

24ur 13.03.2023
Nepredvidljive cene elektrike lahko močno vplivajo na družinski proračun. Kot kažejo dogodki v zadnjih mesecih, lahko to za žep običajnega porabnika pomeni tudi občutne podražitve. Napočil je trenutek za spremembo v razmišljanju in korak v drugo… »

Inflacijo zdaj poganja rast cen hrane in storitev

Dnevnik 13.03.2023
Na Uradu za makroekonomske analize in razvoj (Umar) po lanski 10-odstotni inflaciji za letos pričakujejo 7,1-odstotno povprečno inflacijo, pod tri odstotke naj bi padla šele ob koncu prihodnjega leta. Medtem ko so se cene energentov umirile, ostaja… »

Policija v Bruslju na lovu za žensko, domnevno opremljeno s samomorilskim jopičem

Necenzurirano 13.03.2023
Policija v belgijski prestolnici »aktivno išče« žensko, ki je imela na sebi telovnik, podoben samomorilskemu jopiču. Ženska, oblečena v črno jakno, pod katero naj bi se skrival neprebojni jopič, je zjutraj vstopila v eno od bruseljskih… »

Bela hiša gasi zametke bančnega požara

Dnevnik 13.03.2023
Ameriški predsednik prepričuje javnost, da so bančni depoziti varni, potem ko so se po propadu dveh bank pojavila ugibanja o ponovitvi črnega scenarija iz leta 2008. Zelo redko se zgodi, da ima ameriški predsednik televizijski nagovor ob osmih… »

V Nepalu pridržali profesorja iz Italije zaradi kraje arheoloških artefaktov

24ur 13.03.2023
V Nepalu so pridržali 27-letnega profesorja in umetnika iz Italije, ker naj bi skušal ukrasti zaščitene arheološke artefakte, med njimi lesen fragment. Poskus kraje naj bi se zgodil v templju v mestu Bhaktapur. Obramba obtožbe zanika in trdi, da je… »

V EP znova pobuda za ukinitev premikanja urinih kazalcev

24ur 13.03.2023
Skupina evroposlancev je na evropsko komisijo naslovila novo pobudo za ukinitev vsakoletnega premikanja ure. Razprava o tem je sicer potekala že pred štirimi leti, ko so evropski poslanci odločili, da bomo po letu 2021 prenehali s to prakso. A je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem