Arhiv novic 13.03.2023

Britanska Kraljeva operna hiša deležna očitkov "beljenja" v uprizoritvi Turandot

RTV Slovenija 13.03.2023
V britanski Kraljevi operni hiši so premierno izvedli opero Turandot, a se je kmalu oglasila skupina, ki zastopa britanske azijske izvajalce. Zmotilo jo je, da v le dveh od devetih glavnih vlog nastopajo britanski pevci iz vzhodne in jugovzhodne Azije… »

Porsche po rekordnem letu razkriva električno prihodnost

Finance.si 13.03.2023
Porsche je lani povišal cene, povečal ponudbo avtomobilov in prodajo ter znova dosegel rekordne rezultate. Rahel zastoj je opazil le pri dobavah električnih modelov.… »

Rad je prijel za steklenico, tiste noči se ne spomni, ko se je zbudil, je bila mrtva

Necenzurirano 13.03.2023
Pri severnih sosedih so zabeležili nov, že sedmi umor ženske v letošnjem letu. Zločin se je tokrat odvil na avstrijskem Štajerskem. V vasi Raaba jugovzhodno od Gradca je v noči na nedeljo 30-letni moški svojo partnerko »našel« mrtvo. Poklical… »

Končno bo stekla gradnja obvoznice v Železnikih

Dnevnik 13.03.2023
Direkcija RS za infrastrukturo in občina Železniki sta sklenili dogovor s pritožnico, ki je vložila pritožbo zoper dopolnilno gradbeno dovoljenje za obvoznico mimo starega dela Železnikov. Gradnja obvoznice bo tako lahko stekla, hkrati pa tudi del… »

Papež povedal, kaj si želi ob obletnici pontifikata #video

SiolNET 13.03.2023
Argentinec Jorge Mario Bergoglio danes obeležuje deset let, odkar je bil izvoljen za papeža in si nadel ime Frančišek. Desetletnico izvolitve je obeležil s posebno mašo, prvim papeškim podkastom in več intervjuji. V enem od njih je izrazil kritiko… »

Na Dnevih energetikov tudi o pomenu shranjevanja ogljika za energetsko intenzivno industrijo

Finance.si 13.03.2023
Marko Maver z ministrstva za naravne vire bo na konferenci Dnevi energetikov predstavil postopek shranjevanja in skladiščenja ogljika ter dejavnosti v EU in tudi v Sloveniji.… »

Pa mirna Bosna!

Delo 13.03.2023
Premier Golob si je za prioriteto svojega zunanjepolitičnega delovanja izbral Zahodni Balkan in odnose s sosedi. V nadaljevanju preberite: Lokalni veljaki v Bosni in Hercegovini morajo biti vedno znova presenečeni nad slovenskim odnosom do svoje komaj… »

Narejeno za merjenje ljudi: smo izgubili nadzor nad našimi podatki?

RTV Slovenija 13.03.2023
Ali je mogoče ustvariti dvojnika osebe zgolj na podlagi njenih spletnih podatkov? Zgodbo dokumentarca zaokroža eksperiment, kjer so avtorji, na podlagi podatkov, ki jih je mlada ženska Lisa pustila na spletu, rekonstruirali dogodke njenega življenje… »

Poročilo SIPRI: V Evropo prihaja vse več orožja

Dnevnik 13.03.2023
Medtem ko se je v zadnjih petih letih drastično povečal uvoz orožja v evropske države, se je po poročilu švedskega inštituta SIPRI drugod po svetu tovrstni uvoz znatno zmanjšal. Lani je ameriški izvoz orožja, h kateremu SIPRI šteje tudi pomoč… »

Žiga Turk o tem, kaj so vrednote konservativizma, kaj ideologija ‘woke’ in po kateri poti gre Slovenija

Nova 24TV 13.03.2023
Žiga Turk kot gost v oddaji Intervju V nedeljski oddaji Intervju je voditelj Jože Možina gostoval enega najbolj avtonomnih mislecev, profesorja, bivšega ministra in kolumnista dr. Žiga Turka. Govorila sta o “vesoljskem” programu sedanje vlade, o… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem