Arhiv novic 13.03.2023

Četrta konferenca KranjMUN

Gorenjski glas 13.03.2023
Pred dnevi je na Gimnaziji Kranj potekala že četrta konferenca KranjMUN, simulacija zasedanja Organizacije združenih narodov. Kranj – Konferenca KranjMUN mladim daje možnosti, da se postavijo v vlogo delegata in se zavzamejo za stališča svoje… »

Nasilneža pridržali

Gorenjski glas 13.03.2023
Tržič – Tudi tržiški policisti so pred dnevi obravnavali nasilje v družini. Zaradi nasilnih dejanj nad 42-letno partnerico so 53-letnemu moškemu odredili pridržanje. O dejanjih zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja.… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 13.03.2023
Med direktorji zdravstvenih ustanov, ki so zaradi plačnih nesorazmerij zagrozili celo z odstopom, so tudi številni primorski. Od 18 direktorjev pisma premierju Robertu Golobu niso podpisali le direktorji koprskega, sežanskega in tolminskega… »

Bližnjevzhodni mirovni dogovor s kitajskim pečatom

Delo 13.03.2023
Dogovor med Savdsko Arabijo in Iranom bo še zmanjšal vpliv ZDA v regiji. V nadaljevanju preberite: Savdska Arabija in Iran, dolgoletna regionalna tekmeca in nasprotnika, sta si v petek v Pekingu pod kitajskim vodstvom segla v roke. Ključni… »

Pesem Mama ŠČ hrvaške skupine Let 3 dobila videospot

24ur 13.03.2023
Hrvaški evrovizijski predstavniki Let 3 so posneli videospot za pesem Mama ŠČ, ki jo bodo maja odpeli v Liverpoolu. Režiral ga je priznani hrvaški režiser Radislav Jovanov Gonzo, ki je s skupino že večkrat sodeloval. Kot pravi frontman skupine… »

FOTO: Fratarjeva katra na cesti naletela na policiste! Kaj se je zgodilo?

Necenzurirano 13.03.2023
Humanitarna katra, ki je trenutno v lasti družine Fratar, je v brezhibnem stanju, so na terenu ocenili policisti. Kot smo poročali v soboto, so Fratarjevi za katro, ki so jo za 60.000 evrov odkupili od nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, v zgolj… »

Macbeth: rjaveča predstava

Delo 13.03.2023
Postavitev Macbeth: rjaveča predstava v režiji Mattea Spiazzija Shakespearov tekst oklesti do arhetipskega, besedilo je izrazito minimalistično. V nadaljevanju preberite: Na idejni ravni je morda najbolj inovativna uporaba prerokbe, ki v Shakespearovi… »

Biden odobril nov projekt vrtanja za nafto na Aljaski

RTV Slovenija 13.03.2023
Administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna je dala zeleno luč za nov obsežen projekt raziskave potencialnih nahajališč nafte na Aljaski, zaradi česar okoljevarstvene skupine napovedujejo tožbe. Po vladnih ocenah bi na območju načrpali… »

Poljak je končal kariero

SiolNET 13.03.2023
Poljski smučarski skakalec Stefan Hula je končal kariero. Še zadnjič je skočil pretekli konec tedna na celinskem pokalu v Zakopanah, kjer je zasedel 21. mesto. Konec je bogate kariere smučarskega skakalca Stefana Hule, ki je pri 36. letih potegnil… »

Neverjeten prizor: na plažo naplavilo na desetine mant #video

SiolNET 13.03.2023
Na eno izmed plaž v Gazi je morje naplavilo na desetine mant. Na plaži se je zbrala množica ljudi, ki so opazovali naplavljene morske ribe v obliki romba. Da to ni nikakršna posebnost, je povedal eden izmed tamkajšnjih ribičev. "To se dogaja že… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem