Arhiv novic 13.03.2023

Ruska vojska na fronto poslala oklepni vlak

24ur 13.03.2023
Poleg modernejših in nedavno restavriranih zastarelih orožij ruska vojska še vedno uporablja oklepne vlake, kar prikazujejo tudi nedavno objavljeni posnetki enega izmed njih. Ob tem navajajo, da je njegova naloga patruljirati ob mejah zasedenih… »

Bešič Loredan bo morda izdal navodila o samoplačniških storitvah v bolnišnicah

Finance.si 13.03.2023
Najprej bodo ugotavljali, ali je šlo v primeru nevrokirurga Bošnjaka za posamezen eksces ali za sistemski problem… »

Mineva 33 let od prve pobude za razpis plebiscita o samostojni Sloveniji

Nova 24TV 13.03.2023
Foto: Edi Einspieler, Zgodovinski arhiv Celje Na današnji dan se spominjamo zahteve Socialdemokratske mladine, predhodnice Slovenske demokratske mladine, s katero so mladi zahtevali razpis referenduma, na katerem se bi slovenski narod svobodno odločal o… »

Bo Petrol do odškodnine prišel prek mediacije?

Necenzurirano 13.03.2023
V družbi Petrol so ocenili, da jim država zaradi omejitve cen goriv dolguje 106 milijonov evrov. Kot kaže, imajo na ministrstvu za gospodarstvo pomisleke glede višine zahtevanega zneska. Ko smo prejšnji teden pisali o dobičkih velikih slovenskih… »

Zdravniki so napovedali, da ne bo preživela, nato se je zgodil čudež

24ur 13.03.2023
Sandra Dobaj, ki je sodnike navdušila v prvem tednu tekmovanja MasterChef Slovenija, je kot dojenčica zbolela za bakterijskim meningitisom. Zdravniki so napovedali, da ne bo preživela, ali pa bo utrpela hude posledice. Njihove napovedi se na srečo… »

AKCIJA NEVARNIH ODPADKOV: Znebite se baterij, zdravil, olj, kislin in barv

Regional 13.03.2023
Konec meseca bo Marjetica Koper izpeljala že tradicionalno brezplačno akcijo prevzema in odvoza nevarnih odpadkov. Od 21. marca do 1. aprila bodo s premično zbiralnico obiskali vseh 22 krajevnih skupnosti v Mestni občini Koper in dve lokaciji v… »

VIDEO: Šok na smučišču: napadla jih je divja svinja

Necenzurirano 13.03.2023
Na belih strminah na Japonskem je skupina smučarjev nenadoma postala tarča razjarjene živali, ki se je iz gozda zapodila za njimi in jih skušala ugrizniti. Le kaj je tako razjezilo divjo svinjo, da se je iz gozda pripodila na smučišče in napadla… »

V Iranu pomilostili 22.000 protestnikov

RTV Slovenija 13.03.2023
Iranske oblasti so v okviru obsežne amnestije pomilostile 22.000 domnevnih udeležencev večmesečnih protivladnih protestov. Koliko protestnikov ostaja v priporu, ni znano. "Do zdaj je bilo pomiloščenih 82.000 ljudi, od tega 22.000 ljudi, ki so… »

Propad SVB sprožil vihar na svetovnih borzah

Delo 13.03.2023
Medtem ko ameriški predsednik miri javnost in zagotavlja ukrepanje, so najbolj na udaru bančne delnice, evropske delnice pa najnižje v zadnjih dveh mesecih. Propad ameriške Silicon Valley Bank (SVB) je dodobra prestrašil vlagatelje. Kljub napovedanim… »

Varnost v gorah: Letos več dronov za reševalne akcije

Dnevnik 13.03.2023
Lansko leto je bilo za gorske reševalce izjemno naporno in rekordno glede na število intervencij. Na terenu so posredovali v 667 primerih, kar vzbuja skrb. Z nakupom dronov, s katerimi lažje rešujejo življenja, jim bodo delo letos olajšali župani… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem