Arhiv novic 13.03.2023

Ljudmila Novak nasprotuje Muzeju slovenske osamosvojitve in svoji stranki

Nova 24TV 13.03.2023
Ljudmila Novak v družbi poslanskih kolegov Milana Brgleza in Irene Joveve (Vir: STA) Evropska poslanka Ljudmila Novak se je pred kratkim izrekla kot njeni somišljeniki na levici, da samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve ne potrebujemo. Izjava je… »

Bi rada Nemčija v pakt zvabila tudi Slovenijo?

Zurnal24 13.03.2023
Nemčija pri reševanju motorja z notranjim zgorevanjem pridobiva zaveznike. Berlin blokira dokončno prepoved prodaje avtomobilov, ki onesnažujejo okolje, temu pa se lahko pridružijo tudi druge države, piše Politico. Češki, nemški in italijanski… »

Še trije Antifa skrajneži aretirani za napade v Budimpešti

Nova 24TV 13.03.2023
Foto: YouTube Nemška policija je v anarhistični soseski Connewitz aretirala tri radikalce, ki naj bi bili vpleteni v februarske brutalne poulične napade v Budimpešti. Že kmalu po napadih pa je madžarska policija aretirala šest osumljencev… »

Bo Luka Dončić igral za Kosovo?

Necenzurirano 13.03.2023
Albance naj bi zelo zanimalo, ali bi bil košarkarski as pripravljen zastopati kosovske barve. Luka Dončić dominira v ameriški košarkarski ligi NBA, le malo pa je znano, da korenine košarkarskega asa segajo tudi do Kosova. Tam, v vasici Biča, živi… »

Po vseh težavah spet osvojila kolajno, ki ji vliva spodbudo za naprej

Delo 13.03.2023
Kaja Kajzer se je na turnirju za svetovni pokal v Rimu izkazala s tretjim mestom. Tik pod zmagovalnim odrom sta obstala Martin Hojak in Juš Mecilošek. Od šesterice slovenskih judoistov, ki so se minuli konec tedna udeležili turnirja za svetovni pokal… »

Do bolnišnice ne z avtom, ampak na trajnosten način

Delo 13.03.2023
V novomeško splošno bolnišnico namesto z avtomobilom s z javnim prevozom, souporabo vozil, peš, s kolesom. V nadaljevnaju preberite: Z mednarodnim projektom Salomon, ki ga sofinancirajo Islandija, Liechtenstein in Norveška, v Novem mestu iščejo… »

Velik preobrat v boksarski sagi: Usik spregledal Furyjev blef

Zurnal24 13.03.2023
Spopad dveh težkokategornikov za združitev vseh pasov je samo še vprašanje časa. Tyson Fury in Oleksandr Usik sta, kot kaže, uskladila pogoje za enega najtežje pričakovanih boksarskih obračunov zadnjih let. Zmagovalec dvoboja med Britancem… »

Premiera Gala v galeriji: "Vsaka pravljica v sebi skriva arhetipske podobe, ki se izražajo z junaki"

RTV Slovenija 13.03.2023
V Štihovi dvorani Cankarjevega doma (CD) pripravljajo premiero otroške glasbene pravljice Gal v galeriji. V predstavi slikarsko platno postane glasbena partitura, namesto čopiča pa Gal na sprehod od slike do slike vabi z dirigentsko paličico. Nastala… »

'Minimalistični ponedeljki': lenoba ali orodje za manj stresen začetek tedna?

24ur 13.03.2023
Da je ponedeljek najmanj priljubljen dan v tednu, bi se najbrž strinjali mnogi. In če so se starejše generacije bolj ali manj sprijaznile z napornim začetkom tedna, ko se po lahkotnejšem vikendu na zaposlene zgrnejo premnoge obveznosti, se zdi, da so… »

Savdski Aramco z rekordnim, 161-milijardnim dobičkom

SiolNET 13.03.2023
Savdski državni naftni velikan Aramco je lani ustvaril 161,1 milijarde dolarjev (150,1 milijarde evrov) čistega dobička, kar je največ po letu 2019, odkar podjetje kotira na borzi. Dobri poslovni rezultati so posledica višjih cen surove nafte in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem