Arhiv novic 14.03.2023

Mundial 2030 v Evropi in Afriki?

SiolNET 14.03.2023
Maroko bo kandidiral za izvedbo svetovnega nogometnega prvenstva leta 2030. V boj za mundial se bo ta država podala s skupno kandidaturi s Španijo in Portugalsko. Novico o tem, da bo Maroko skušal priti do svetovnega prvenstva čez sedem let, je… »

200 milijonov evrov za zdravstvene domove, kdo bo gradil?

24ur 14.03.2023
Zdravstveni domovi so vratarji v zdravstveni sistem, so enotni direktorji in zdravniki domov. Ob pomanjkanju družinskih zdravnikov in medicinskih sester pa jih tareta tudi prostorska stiska in dotrajanost vsaj 40 let starih zidov. Bo 200 milijonov evrov… »

Bo ministrica Asta Vrečko z Niko Kovač preganjala sovražni govor?

Nova 24TV 14.03.2023
Foto: Asta Vrečko Ministrica Asta Vrečko se je s sestala s predstavniki Inštituta 8. marec in Niko Kovač. Na srečanju so govorili o sovražnem govoru in o možnostih sodelovanja. Poslanec Slovenske demokratske stranke Andrej Hoivik je na na… »

Papež: Ideologija spolov je ena najnevarnejših ideoloških kolonizacij

Nova 24TV 14.03.2023
Papež Frančišek je opozoril pred nevarnostjo ideologije spola. (Foto: epa) Papež Frančišek, ki sicer velja za najbolj levičarskega papeža v zgodovini Katoliške cerkve, je v nedavnem intervjuju v rodni Argentini kritiziral radikalno ideologijo… »

Poljska namerava Ukrajini predati lovce MiG-29

Nova 24TV 14.03.2023
Poljska bi v 4 do 6 tednih Ukrajini lahko predala lovce MiG-29. (Foto: Twitter) Zahodni analitiki ocenjujejo, da je Ukrajina doslej izgubila že okoli 120 tisoč ubitih in ranjenih vojakov, okupator pa okoli 200 tisoč. Toda številčno šibkejša… »

Sodišče v Minnesoti forsira udeležbo transspolnikov v ženskih športih!

Nova 24TV 14.03.2023
Transspolnik JayCee Cooper, dvigovalec uteži (Foto: Instagram) Del ameriškega sodstva forsira udeležbo bioloških moških (trsnsspolnikov) v ženskih športnih kategorijah. Transseksualec JayCee Cooper je dobil tožbo v Minnesoti, kar mu omogoča… »

FOTO: Avstrijskemu upokojencu so se vdrla tla, padel je v lastno klet

Necenzurirano 14.03.2023
V kraju Rottenmann na avstrijskem Štajerskem jo je včeraj v lastni hiši huje skupil upokojenec. Upokojencu so se pod nogami vdrla tla. Iz dnevne sobe je skupaj s tlemi, ali pa stropom, kakor se vzame, zgrmel nadstropje nižje. Nemočen je obležal v… »

Skrb, da bo šolska reforma le kozmetični popravek

Delo 14.03.2023
Učne načrte že posodabljajo, čeprav nacionalnega programa, ki bo začrtal pot, še ni in ga pripravljajo vzporedno. Koalicijski vrh je danes obravnaval izhodišča šolske reforme. Premier Robert Golob je napovedal, da bo njeno sprejemanje trajalo… »

V Kranju postavili doprsni kip Prešernovega madžarskega sodobnika

Gorenjski utrip 14.03.2023
Mestna občina Kranj je v sodelovanju z veleposlaništvom Madžarske postavila doprsni kip Prešernovega sodobnika Sándorja Petőfija (1823–1849). To je šesti doprsni kip v Parku La Ciotat v Kranju, Prešernovem mestu, na t. i. poti Prešernovih… »

Jelka Godec po obisku Dolenjske: Probleme in ideje bomo prenesli v Državni zbor

Gorenjski utrip 14.03.2023
Poslanska skupina SDS je za svoj drugi terenski obisk izbrala Dolenjsko, kjer so se poslanci srečali z župani v regiji in se seznanili z gospodarskimi in socialnimi izzivi regije. Obisk so zaključili v Novem mestu, kjer jih je sprejel župan Gregor… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem