Arhiv novic 15.03.2023

V Libiji izginilo 2,5 tone urana

Necenzurirano 15.03.2023
Iz Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v sredo države članice obvestili, da je v Libiji izginilo približno 2,5 tone naravnega urana. Inšpektorji IAEA so glede na zaupne dokumente, do katerih je imela vpogled tiskovna agencija Reuters, v… »

Kdo bo vodil policijo? In kdo NPU?

RTV Slovenija 15.03.2023
Na ministrstvu za notranje zadeve so v precejšnji tajnosti – ne da bi vključili strokovno javnost ali poklicni sindikat – spisali predlog sprememb zakona o organiziranosti in delu v policiji, ki rahlja pogoje za vodenje teh dveh organizacij… »

Odpuščanja v Talumu

Spodnje Podravje 15.03.2023
V Talumu so nedavno sprejeli odločitev o ukinitvi elektrolize, kar bo prineslo odpuščanje 189 delavcev. Večina odpuščenih je starejših delavcev, ki naj bi v času prejemanja nadomestila za brezposelnost izpolnili pogoje za upokojitev. Uprava Taluma… »

Takšnega Pariza, kot je v zadnjih dneh, si ne želite doživeti

SiolNET 15.03.2023
V Franciji je potekal osmi dan protestov proti sporni pokojninski reformi, ki predvideva zvišanje upokojitvene starosti z 62 na 64 let. Na predvečer predložitve reforme v glasovanje v obeh domovih francoskega parlamenta se je na ulice podalo precej… »

Nekatere kazni za prometne prekrške bodo kar podvojili

Necenzurirano 15.03.2023
V Avstriji bodo v primeru nekaterih kršitev cestnoprometnih predpisov, kot so uporaba telefona med vožnjo ter neuporaba varnostnega pasu ali čelade, kazni kar podvojili. Odbor za promet v avstrijskem državnem zboru je potrdil novelo zakona o motornih… »

Marko po slabem začetku skupino ponosno popeljal na balkon: Bravo!

24ur 15.03.2023
V prvem delu izziva skupin je najslabše kazalo vodji Marku Lapajnetu, ki si je kot zadnji s kulinaričnim znanjem priigral svoje člane. Na koncu si je prav njegova skupina z najboljšimi jedmi prikuhala varnost. Prvi izziv skupin Sodniki so prvi izziv… »

Nevarni kupčki: Nepobrani pasji iztrebki predstavljajo grožnjo za zdravje in javni red

Spodnje Podravje 15.03.2023
Kmalu bomo dočakali vremensko otoplitev in sprehode po toplem spomladanskem soncu. Hkrati bomo prepogosto naleteli na nepobrane pasje iztrebke, ki so jih za svojimi hišnimi ljubljenčki nepobrane pustili njihovi lastniki. Ne gre zgolj za posamezne… »

SDS bo storila vse, da ustavi kanal C0

Dnevnik 15.03.2023
Svetniški klub SDS bo storil vse, kar je v njihovi moči, da se ustavi gradnja kanalizacijskega kanala C0, ki naj bi med drugim tudi odpadne vode iz Medvod in Vodic pripeljal do centralne čistilne naprave v Zalogu, je napovedal Aleš Hojs. Novi… »

Vuk Ćosić / Tožba zaradi širjenja laži

Mladina 15.03.2023
V Pravni mreži za varstvo demokracije poudarjajo, da Vuk Ćosić ni vpleten v afero Fotopub in zato bodo vložili tožbo zoper Luko Perša, pisca in urednika spletnega portala Prava, ki širi laži. Na Pravni mreži za varstvo demokracije so se odločili… »

V Ajdovščini o Expo Vipavska dolina in o poceni hišah za mlade

Finance.si 15.03.2023
Na regijskem razvojnem forumu bomo med drugim odstrli, kdaj bo Vipavska dolina dobila svoj showroom ter kdaj bi lahko bilo vseljivih prvih osem poceni hiš za mlade in mlade družine Med srednjeročnimi projekti občine Ajdovščina je tudi Expo Vipavske… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem