Arhiv novic 15.03.2023

Peter in volk v jazzovski preobleki

Primorske 15.03.2023
To soboto bodo v Gledališču Koper premierno uprizorili glasbeno pravljico Sergeja S. Prokofjeva Peter in volk, ki jo je skladatelj napisal za simfonični orkester in pripovedovalca, za koprsko uprizoritev in jazzovski trio pa priredil pianist… »

Štorije iz gledališča: Končno na prvi strani časopisa!

Primorske 15.03.2023
Smo na Borštnikovem srečanju. Odvija se sklepni prizor. Lik, ki ga igram, zabodejo s šiviljskimi škarjami in omahne na kanape. Mama je v dvorani in ob mojem kriku zmrzne. Ko me slišijo soigralci v zaodrju, se začnejo krohotati: “Ja, Borštnik je… »

Koraki do igralske stvaritve

Primorske 15.03.2023
Slovensko stalno gledališče bo v tem mesecu odprlo svoje prostore mladim, ki si želijo aktivnega stika s prepričljivim igralskim nastopom. Nepridobitniško goriško društvo Mladinski dom in konzorcij Slovik prirejata namreč že drugo leto delavnice… »

Kako ekonomijo tehnoloških platform popraviti v prid uporabnikom

Finance.si 15.03.2023
Tehnološka podjetja ne bi smela več opravičevati svoje nepazljivosti ali malomarnosti s trditvijo, da je preveč podatkov, da bi jih lahko spremljala.… »

Spremembe na obzorju

Finance.si 15.03.2023
Torej, tudi če v nekem kratkem obdobju lahko rečemo "pri davkih nič novega", se nikoli ne zgodi, da bi to obdobje trajalo prav dolgo. Spremembe so že napovedane.… »

Športnost na vsakem koraku. Novi Audi A4 sedaj v posebni ponudbi!

SiolNET 15.03.2023
Novi Audi A4 in Audi A4 Avant z najnaprednejšo tehnologijo in športnostjo na vsakem koraku. Limuzina Audi A4 z redno maloprodajno ceno 39.237 evrov*, je lahko zdaj v posebni ponudbi vaš že od 29.990 evrov* z vključenim dodatnim paketom komfort in… »

»Kdor ne bo zdržal cene elektrike po 160 do 180 evrov, ne bo preživel«

Finance.si 15.03.2023
»Negospodinjski odjemalci morajo računati, da bodo prihodnje cene električne energije med 110 in 150 evri za megavatno uro, odvisno od profila odjema, končne cene pa bodo med 160 in 180 evri za megavatno uro,« je napovedal generalni direktor družbe… »

To so največje skrbi Ukrajincev

SiolNET 15.03.2023
Ugibati, kaj v zadnjem letu dni po glavi roji povprečnemu Ukrajincu ali Ukrajinki, je preprosto: v prvi vrsti najverjetneje boj za preživetje in ohranitev suverenosti lastne države, kar je posledica ruske invazije, ki se je začela 24. februarja lani… »

Zbogom, Kolosej, in hvala za vse filme

SiolNET 15.03.2023
Kolosej je v Slovenijo prinesel koncept multipleksa, sistema večjega števila kinodvoran v eni stavbi. Ali bo njegovo slovo pripomoglo k vrnitvi raznovrstnih manjših kinodvoran? Pred prihodom Koloseja v ljubljanski BTC smo imeli po Sloveniji zgolj… »

Ob izteku vladne regulacije naj bi cene energije ostale enake

24ur 15.03.2023
Položnice za energijo nikoli več ne bodo tako nizke, kot so bile pred krizo, ocenjujejo tri največje energetske družbe pri nas. A hkrati mirijo, da se v prihodnje, če ne bo večjih pretresov na trgu, zneski tudi ne bodo več tako sunkovito dvignili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem