Arhiv novic 15.03.2023

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 15.03.2023
Sodni izvedenec medicinske stroke, ki so ga zaslišali na sojenju Postojnčanki, obtoženi uboja svojega partnerja, je povedal, da obtoženkin zagovor “meji na nemogoče”. Obtoženka je namreč v svojem zagovoru povedala, da se je branila pred… »

Harveyju Weinsteinu ne bodo še enkrat sodili za obtožbe, ki so razdelile porotnike

RTV Slovenija 15.03.2023
Losangeleški tožilci ne bodo vnovič vložili obtožnice proti nekdanjemu filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu, ki je bil decembra obsojen zaradi posilstva in spolnega napada na žensko. Glede obtožb drugih dveh žensk se porotniki niso mogli… »

Teš 6 naj bi se po sobotni ustavitvi spet vrnil v obratovanje

RTV Slovenija 15.03.2023
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj je bil v soboto ustavljen zaradi ugotovljene netesnosti na uparjalniku kotla. Ta je bila sicer ugotovljena že pred nekaj časa, po ustavitvi pa je bilo treba kotel ohladiti in zamenjati poškodovane cevi. Kot so… »

Japonci in turisti množično obiskujejo parke – češnje so zacvetele

RTV Slovenija 15.03.2023
Ena največjih znamenitosti pomladi na Japonskem so čudovite cvetoče češnje. V Tokiu so uradno zacvetele v torek, kar je tako kot v letih 2020 in 2021 in predstavlja najzgodnejše cvetenje od prvih opazovanj leta 1953. Češnje na Japonskem so namreč… »

Na Kitajskem umrl zdravnik, ki je razkril prikrivanje izbruha virusa

SiolNET 15.03.2023
Na Kitajskem je v 92. letu starosti umrl zdravnik, ki je razkril prikrivanje izbruha virusa sars leta 2003, je danes sporočila njegova družina. Jiang Yanyong je bil zdravnik v pekinški vojaški bolnišnici, oblasti pa je razjezil tudi z javno kritiko… »

13-letni domorodni deček naj bi 45 dni preživel v samici

24ur 15.03.2023
13-letni avstralski domorodni deček je zaradi manjših prekrškov 45 dni preživel v samici, vodja za človekove pravice v Queenslandu pa pravi, da je bila s tem morebiti kršena državna zakonodaja. Deček po imenu Jack je bil prejšnji teden pogojno… »

Propad dveh ameriških bank v ZDA povzročil nov ideološki razkol

Primorske 15.03.2023
V ZDA je propad bank SVB in Signature sprožil nove ideološke politične prepire. Demokrati krivijo republikance, češ da so preveč zrahljali regulacije, republikanci pa liberalcem in SVB očitajo skrb za vse drugo, razen za osnovno dejavnost. NEW YORK… »

Mladi bodo lahko Evropo znova odkrivali brezplačno

RTV Slovenija 15.03.2023
Evropska komisija mladim, ki želijo odkrivati evropsko zgodovino in njene kulturne raznolikosti, ponuja 35.000 brezplačnih železniških vozovnic. Za vozovnico se lahko potegujejo kandidati in kandidatke, rojeni med 1. julijem 2004 in 30. junijem 2005… »

Rus besnel: Šel bom na stranišče in vseeno mi je, ali mi date kazen

SiolNET 15.03.2023
Daniil Medvedjev, trenutno eden najboljših teniških igralcev, se je na turnirju v Indian Wellsu spet razburjal zaradi prepočasne igralne podlage. "To je sramota za šport. In temu pravijo igrišče s trdo podlago," je bruhalo iz ust enega najboljših… »

Odbor znova prikimal obveznemu izročanju računov

24ur 15.03.2023
Odbor DZ za finance poslancem predlaga, naj še enkrat potrdijo novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, na katero je državni svet zaradi glob za primer neprevzema računa izglasoval odložilni veto. Tokrat bo potrebnih najmanj 46 glasov in glede… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem